23 juni 2007: Sipma c.s. winnaar de Jister Montsma-partij.

ImageZaterdag 23 juni werd in Ee onder wisselende omstandigheden een ledenwedstrijd georganiseerd door de KV De Trochsetters. Deze wedstrijd werd gesponsord door Dorpshuis "De Jister" en Tankstation Montsma uit Ee. Klik op ‘lees verder' voor het complete verhaal

ImageZaterdag 23 juni werd in Ee onder wisselende omstandigheden een ledenwedstrijd georganiseerd door de KV De Trochsetters. Deze wedstrijd werd gesponsord door Dorpshuis "De Jister" en Tankstation Montsma uit Ee. Klik op ‘lees verder' voor het complete verhaal


 

Het complete verhaal:

Om half een mochten de eerste kaatsers het veld betreden. Tijdens de eerste schermutselingen op het veld gooide het weer roet in het eten. Na enkele malen de wedstrijd te hebben onderbroken, werd het langzaam maar zeker iets beter met het weer. Het bestuur werd door enkele aanwezigen gerust gesteld dat de zee de komende buien wel zou nemen. Dus werd er rustig afgewacht, om vervolgens na een half uurtje pauze volledig verder te kunnen kaatsen.

In de eerste omloop trof het favoriet geachte partuur van Gerard "late-night" Sipma het partuur van Sipke Meindersma. In een enerverende wedstrijd gunden de beide parturen elkaar geen cadeautjes. Op een stand van 5-4 en 6-2 sloeg Gerard de bal over alles en iedereen heen en mocht zijn partuur de eerste 7 punten laten noteren. In de tweede omloop namen het partuur van Jan Klaas "Trompetter" de Graaf het op tegen het partuur van Gerrit de Jong. Het partuur van De Graaf kende aanvankelijk enige opstartproblemen, maar kwam mede door het voortreffelijke opslagwerk van Hendrik "Berkie" Woudstra sterk terug. Uiteindelijk kwam alles aan de hang. Op deze cruciale stand kon het partuur De Jong de kaats behouden en wonnen de partij met hangen en wurgen.

Image  


Image


Image


De derde omloop moest het partuur van Gerrit de Jong het opnemen tegen het partuur Harm Sijtsma. Deze wedstrijd om een finaleplaats, werd een ware thriller. Harm die bekend staat om zijn fabelachtige uitslag zou zijn partuur naar de finale leiden. Op een stand van 5-5 en 6-4 werd de wedstrijd beslist door een bovenslag van Harm.

Het partuur van Gerard Sipma kende verder weinig problemen in de laatste wedstrijd tegen het partuur van Eelke Idsardi. Op een stand van 5-2 en 6-2 werd ook hun finaleplaats veilig gesteld. Gedurende de dag kregen de weerprofeten hun gelijk en werd de finale onder aangename omstandigheden gespeeld. In een zeer gelijk opgaande strijd werden bijna alle eersten beslist op 6-6. Het partuur van Sipma met de twee jeugdige talenten Sven de Jong en Alliane Knoop waren op de belangrijke slagen iets sterker. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 5-3 en 6-6 voor het partuur Sipma. De strijd om de derde plaats werd in een zinderende strijd uiteindelijk gewonnen door het partuur van Gerrit de Jong. Op een stand van 5-5 en 6-2 werd het tweetal Sipke Meindersma en Diemer Meirink verslagen. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de voorzitter van het Dorpshuis Melle P. Prins en werd onder het genot van een drankje de dag passend afgesloten.

Uitslag: 1. Gerard Sipma, Sven de Jong en Alliane Knoop; 2. Harm Sijtsma, Jacco de Jong en Alexander Zuidersma; 3. Gerrit de Jong, Balling van Kuiken en Teke Meindersma.    

Image


Image


Image


Image                                       
21 Juni 2007: Eerste kaatswedstrijd voor de jeugd
23 Juni 2007: Partuur Ee wint NK kaatsen bij dames

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/