19 Augustus 2006: K.V. de Trochsetters sluit seizoen succesvol af!

 

ImageZaterdag 19 augustus hield k.v. de Trochsetters hun laatste partij van dit seizoen. Deze partij werd gesponsord door zakenmannen uit dokkum, Probosign, Gang7 en com7.nl. Er werd gekaatst in een A-klasse en een B-klasse.  

 

 

Het complete verhaal


In de A-klasse stonden vier partuur van twee op de lijst. Dit betekende drie keer kaatsen en de eersten tellen. In de eerste ronde was er niet zoveel spanning, Klaas Sipma en Sipke Meidersma moesten tegen Gerard Sipma en Balling van Kuiken, deze partij werd 5-2 6--6 in het voordeel van Klaas Sipma cs. De andere partij ging tussen Julius de Jong, Harm Sijtsma en Henk Tanja, Eelke Idsardi, ook hier was weinig spanning 5-0 6-2 voor Julius de Jong cs. De tweede omloop, de winnaars tegen de verliezers, dus Julius de Jong cs. tegen Gerard Sipma cs., ook deze partij ging in hetzelfde tempo, 5-0 6-2 wederom in het voordeel van partuur Julius de Jong. Klaas Sipma cs. tegen Henk Tanja cs., deze werd beslist in een 5-2 6-4 winst voor partuur Klaas Sipma. De finale ging tussen Klaas Sipma cs. en Julius de Jong cs. beiden met 14 punten. In de finale werd er leuk gekaatst, met weinig bovenslagen, toch kwam partuur Julius de Jong op 5-1 voorsprong, maar Klaas en Sipke zetten zich even en kwamen terug tot 5-3, maar toen was het gebeurd, op 6 gelijk, werd de partij beslist door een bovenslag van Harm Sijtsma.

Image

Image

Image

Image

Image
In de B-klasse stonden 12 parturen op papier, waaronder vele Dokkumer debutanten, er werd gekaatst met een afvalronde. Het werd een mooie eerste omloop, met veel spannende partijen. De partij Jan Klaas de Graaf, Sven de Jong en Griet Nicolai tegen Froukje Wolters, Durk Wijbenga en Aafke van Assen werd met alles aan de hang beslist in het voordeel van Froukje Wolters cs. Ook in de partij Ronnie de Wit, Renny Miedema en Gerbrand Nicolai tegen Jacco de Jong, Wietse Terpstra en Ben Postma was de spanning om te snijden, deze partij werd 5-5 6-0 in het voordeel van Ronnie de Wit cs. Ook de partij Peter Braaksma, Marcus van Amen en Robbert Postma versus Jan Willem Heins, Erwin Postma en Sun Borger werd 5 eersten gelijk, maar in het laatste eerst werd het toch met 6-0 beslist voor partuur Peter Braaksma. In de tweede omloop werd er wederom spannend gekaatst. Peter Braaksma cs. tegen Froukje Wolters cs. werd de tweede drege partij voor beide parturen, weer alles aan de hang. Ook nu trok partuur Froukje Wolters aan het langste eind. Partuur Fokke Meirink, Antsje Haaksma en Ronald Zijlstra tegen Mark Buist, Melle Westra en Rick Beintema werd 5-3 6-2 voor Fokke Meirink cs., dezen kwamen nu stil te staan, wat hun een finaleplek opleverde. Derde omloop, de halve finale ding tussen Kees de Jong, Teke Meindersma en Johannes Douma tegen Froukje Wolters cs. weer bijna alles aan de hang, maar nu moest partuur Froukje Wolters het onderspit delven en partuur Kees de Jong kwam in de finale. In de afvalronde stonden Renze de Jong, Alexander Zuidersma en Mark Wijnsma al op papier voor de finale door een staand nummer. De andere finalist moest komen uit de partij Jan Klaas de Graaf cs. en Hendrik Roel Woudstra, Robert Seldenrijk en Anna Idsardi, deze werd 5-4 6-2 voor Jan Klaas de Graaf cs. Toen was het tijd voor de twee finales. In de winnaarsronde was het partuur Kees de Jong tegen Fokke Meirink cs., in de finale kon je zien dat Kees de Jong ook een jaartje ouder wordt, want hij was al helemaal gebroken, deze finale werd dan ook een 5-1 6-4 winst voor Fokke Meirink cs. De finale in de afvalronde ging tussen Jan Klaas de Graaf cs. en Renze de Jong cs. Ook in deze finale was er geen spanning en werd dan ook 5-1 6-0 voor partuur Renze de Jong.
Prijswinnaars: A-klasse: eerste prijs: Julius de Jong en Harm Sijtsma, tweede prijs: Klaas Sipma en Sipke Meindersma
B-klasse: eerste prijs: Fokke Meirink, Antsje Haaksma en Ronald Zijlstra, tweede prijs: Kees de Jong, Teke Meidersma en Johannes Douma, derde prijs: Froukje Wolters, Durk Wijbenga en Aafke van Assen, vierde prijs: Renze de Jong, Alexander Zuidersma en Mark Wijnsma, vijfde prijs: Jan Klaas de Graaf, Sven de Jong en Griet Nicolai, zesde prijs: Hendrik Roel Woudstra, Robert Seldenrijk en Anna Idsardi. Ook Eelke Idsardi kreeg ook krans omdat hij dit jaar nog geen gewonnen had.

Image

Image
Daarna was het tijd voor een gezellig feestje in de "Groene Oase" met muziek van de Sellina's en dj Renze. Toen iedereen de avond goed had meegenomen, kon een ieder met een tevree gevoel naar huis, de meesten met een dikke vleesprijs onder de arm. Het was een geweldige afsluiter van een supergeslaagd kaatsseizoen.

Image

Image

 

23 augustus 2006: 2de Prijs op Dames-PC voor debut...
17 augustus 2006: De Jong c.s. winnaar Oostrum par...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/