19-06-2010. Dames Ee pakken nationale titel

ImageFroukje, Sjoukje en Aukje winnen het NK dames voor k.f. de Trochsetters. Voor een compleet verslag en foto's klikt u op "lees verder"

 

In Holwerd werd op 19 juni gekaatst om het Nederlands Kampioenschap Dames voor afdelingen.
K.v. vvv Concordia viert dit jaar hun 120 jarig bestaan, en het bestuur en de vele vrijwilligers hadden er een mooie ambiance van gemaakt.
Er stonden 24 parturen op de lijst. K.f. de Trochsetters uit Ee e.o. met de jarige Froukje Wolters, Sjoukje Visser en Aukje van Kuiken.
De 1e en 2e omloop werd gewonnen van kv De Lege Geaen uit Goënga 5-1 6-4 en K.v. de Easterein uit Easterein 5-4 6-4.
De 3e omloop moesten ze het opnemen tegen de zwaar favoriet k.v. Bolsward uit Bolsward met de dames Géjanna Dijkstra-Buma, Feikje Bouwhuis en Fenna Zeinstra.
Ee start sterk en nam al snel een spel voorsprong. Na 2 keer 6-6 kwam Bolsward weer op gelijke hoogte. De dames van Ee namen weer een spel voorsprong en op 5-3 6-2
maakte Géjanna een eind aan de partij door een buitenslag. Froukje, Sjoukje en Aukje plaatsten zich door een staand nummer voor de finale.
De andere finalist was Sint Annaparochie met Rita de Valk, Lisette Wagenaar en Gérieke de Groot. Zij wonnen van K.c. de Boer uit Stiens, K.v Wezon de Sterke Earm uit Groningen,
K.v Berlikum uit Berlikum en K.v. Jan Bogstra uit Franeker. Het eerste eerst ging naar Ee door een buitenslag van Lisette, maar zij maakte ook weer gelijk door een zitbal.
Op 1-1 6-4 sloeg Sjoukje de kaats voorbij. Het werd 3-1 voor Ee door een buitenslag van Lisette, in het volgende eerst maakte de zelfde Lisette 3-2 door de kaats voorbij te slaan.
Op 3-2 6-4 een prachtige zitbal van Aukje. Op 4-2 2-0 in het voordeel van de dames van Ee gleed Gérieke de Groot uit bij de opslag, en ging door haar rug.
Verder kaatsen ging niet meer, en het zusje fan Lisette, Esther Wagenaar nam haar plaats in.
Op 5-2 6-4 kon Lisette Wagenaar de opslagbal van Aukje van Kuiken de kaats niet passeren.
Dit is voor Ee de tweede maal dat ze het Nederlands Kampioenschap dames behalen. In 2007 deden Sjoukje en Aukje het met Klaske de Jong.
In de cabrio van Eelke maakten ze met coach Klaas Sipma een rondrit door Ee, en daarna werd er nog een feestje gevierd in de kantine.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Meisjes pupillen schitteren op NK
19-06-2010. Kobus Dakbedekking partij

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/