18 Augustus 2007: KV De Trochsetters sluit zeer succesvol seizoen af.

ImageZaterdag organiseerde KV De Trochsetters haar laatste ledenwedstrijd voor senioren van dit seizoen. Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Café Woudstra uit Ee. Voor het complete verhaal klik op 'lees verder'.

ImageZaterdag organiseerde KV De Trochsetters haar laatste ledenwedstrijd voor senioren van dit seizoen. Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Café Woudstra uit Ee. Voor het complete verhaal klik op 'lees verder'.


 

Het complete verhaal:

Onder ideale omstandigheden werd er gespeeld in twee poules. In elke poule zaten vier duo's en werd er begonnen met een eerst gelijk. Aan het einde van de poule moesten respectievelijk de winnaars en de nummers twee van de poule kaatsen om de prijzen. Op de eerste lijst kwamen gelijk twee kanshebbers voor de krans tegenover elkaar te staan. Het waren Balling van Kuiken en Raymond Hoekstra tegen het dynamische duo uit Kollum Gerard Sipma en Jan Willem Heins. Het duo Sipma en Heins begon uitermate sterk en pakte al vrij snel een 4-1 voorsprong. Jan Willem Heins was voorin geen bal vertrouwd. Daarna pakte het duo Van Kuiken en Hoekstra nog wel een paar eersten. Maar op 5-4 en 6-0 moesten zij hun meerdere erkennen in het duo uit Kollum.

Op de tweede lijst troffen de duo's van Jan Klaas de Graaf en Richtsje Eisenga het outsider duo van Sipke Meindersma en Diemer Meirink. In een bloedstollende wedstrijd waarin beide partijen voor elk punt streden was het tweetal Meindersma en Meirink te sterk. Met 5-5 en 6-0 deden zij goede zaken voor het behalen van een finaleplaats.

De derde lijst moest uitkomst bieden wie het in de grote finale tegen elkaar op moesten nemen. In poule A was het Henk Tanja en Durk Veendorp tegen het duo Meindersma en Meirink. Beiden hadden hun twee voorgaande partijen gewonnen. De winnaar van deze partij was verzekerd van een finaleplaats. Met voortreffelijk opslagwerk van Henk Tanja kon het duo Meindersma en Meirink geen potten breken. Met een 5-3 en 6-6 was het duo Tanja en Veendorp de eerste finalist.

In poule B lagen de verschillen heel dicht bij elkaar. Op voorhand waren er drie duo's die nog in de finale konden komen. Het duo Van Kuiken en Hoekstra moest het opnemen tegen het jeugdige duo Jacco en Sven de Jong. In een partij waarin de jeugdige spelers zich niet zonder slag of stoot opzij lieten zetten won het duo van Kuiken en Hoekstra vrij moeizaam. In een 5-4 en 6-0 waren zij toch te sterk voor het duo De Jong. De andere wedstrijd ging tussen het Duo Sipma en Heins tegen het duo Hendrik Woudstra en Eelke Idsardi. Het duo uit Kollum kwam vrij gemakkelijk op een 3-1 voorsprong. Toen Sprak Woudstra de onsterfelijke woorden: drie spul is ut!!! Met deze kreet was het duo Woudstra en Idsardi ontembaar geworden. Zij gunden hun vrienden uit Kollum geen eerst meer en wonnen met een 5-3 en 6-4 de partij. Doordat twee duo's 18 eersten hadden behaald kwam het duo Woudstra en Idsardi in de finale omdat zij deze dag minder eersten tegen hadden gekregen.

De strijd om de derde en vierde prijs ging tussen het duo Van Kuiken en Hoekstra tegen het duo Meindersma en Meirink. In een fantastische wedstrijd die uiteindelijk op 5-5 en 6-2 werd gewonnen door het duo Meindersma en Meirink. De grote finale om de "hage" ging tussen het duo Tanja en Veendorp en het duo Woudstra en Idsardi. Het duo Woudstra en Idsardi waren in een overwinningsroes en waren niet te stoppen deze dag. In een 5-2 en 6-2 waren zij een maatje te groot voor het duo Tanja en Veendorp.

Omstreeks half acht werden de prijzen uitgereikt in de prachtige kroeg van J. Woudstra in Ee. Douwe de Jong reikte namens KV De Trochsetters de prijzen uit. Na afloop werd onder het genot van een drankje het afgelopen seizoen geanalyseerd. Menig kaatser had bepaalde slagen naderhand toch anders gedaan was een veelgehoord gezegde. Met deze laatste ledenwedstrijd kon de bloeiende kaatsvereniging uit Ee genoeglijk terugkijken op een uitermate succesvol seizoen. Mogelijk wordt zelfs het seizoen een seizoen wat met hoofdletters kan worden geschreven mochten de froulju uit Ee komende woensdag in Weidum de Frouljus PC op hun naam schrijven.


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image

Laatste jeugdpartij van KV De Trochsetters een pro...
15 Augustus 2007: De beginnersgroep sluit het seiz...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/