18 augustus 2005: Zonnige Café Fryslân/Bouwbedrijf Visser partij

 

ImageOp donderdag 18 augustus organiseerde KV ‘De Trochsetters’ haar traditionele café Fryslan / Bouwbedrijf Visser partij. Onder ideale weersomstandigheden werd er om elf uur begonnen aan een partij met zestien parturen. Voor een verslag van deze partij klikt u op “Lees verder”.Het complete verhaal:


Er werd gespeeld in een A en B klasse. Voorgaande jaren was er altijd een 40+ categorie, doordat de deelname van de oudere garde niet toereikend was, werd besloten enkele andere kaatsers aan deze categorie toe te voegen.

In de B klasse troffen op de eerste lijst de parturen Gerrit Mossel c.s. het partuur Renze de Jong c.s. Aanvankelijk leek het partuur van Gerrit Mossel c.s. de partij te winnen, maar gaande weg de partij begon het partuur van Renze sterker te kaatsen. Door deze vechtlust van met name Renze konden zij de partij met 5-4 en 6-6 toch nog naar zich toe trekken.

Op de tweede lijst werden betrekkelijk eenvoudige overwinningen geboekt door de parturen Gerrit Mossel c.s. tegen het partuur Jan Sipma c.s. 5-1 en 6-6. Het partuur Renze de Jong c.s. bleek een maatje te groot voor het outsider partuur van Diemer Meirink c.s. 5-0 en 6-6.

Op de derde lijst maakte het partuur van Renze de Jong c.s. geen fouten tegen het partuur Meirink c.s. Met een 5-1 en 6-0 bleek het trio De Jong c.s. met een opslagger Aaltje Sipma die als de bank zo zeker is, een terechte winnaar van deze partij.

Image

Bij de A klasse kwamen op de eerste lijst enkele ware krakers tegenover elkaar te staan. Een van de mooiste partijen was het treffen tussen Henk Tanja c.s. en het partuur Louis Keegstra c.s. Met een 5-4 en 6-0 bleek het partuur Tanja de meeste inhoud te hebben, en wonnen terecht de partij.

Op de tweede lijst kwamen er in de winnaarsronde twee wedstrijden met alles aan de hang. Zonder twijfel was de mooiste partij het treffen tussen de parturen Hein Eisenga c.s. en Andries Zijlstra c.s. Deze bloedstollende partij werd met hangen en wurgen gewonnen door het partuur Andries Zijlstra c.s. Mede door de sterk kaatsende Aletta Sipma, die met een dubbelrol haar maten de weg wees.

René de Bruin had deze dag geen aandacht voor het kaatsen. Hij kampte met een enkelblessure en zocht zijn heil in het kaatstentje, waar hij enkele biertjes nuttigde.

Image

Op de derde lijst trof het partuur Julius de Jong c.s. het partuur Foppe M. de Haan c.s. Foppe de man met de mooiste naam van Friesland, bleek in de halve finale niet opgewassen tegen het geweld van Julius de Jong c.s. Met een 5-3 en 6-6 was voor het partuur van Foppe de Haan c.s. de derde prijs behaald, en moest het partuur van Julius de Jong c.s. in de finale nog kaatsen om de kransen.

Image

In de finale kwam het partuur van Julius de Jong tegenover het partuur van Andries Zijlstra te staan. Het partuur van Zijlstra bereikte de finale met een staand nummer. De finale bleek aanvankelijk een zeer spannend treffen tussen de beide kemphanen. Maar het was wederom Aletta Sipma die haar beide maten op sleeptouw nam, en maakte op de belangrijke momenten de punten voor haar partuur. In een 5-3 en 6-2 mocht het drietal Andries Zijlstra, Aletta Sipma en Melle Westra zich de winnaars van de dag noemen.

Image

In de verliezersronde ging de finale tussen Louis Keegstra c.s. en het partuur Gerard Sipma c.s. Aan het begin van de partij nam het partuur Sipma c.s. een snelle voorsprong van vier eersten. Toen was het Louis die zijn maten opbeurde en het beste in hun naar boven haalde. Ze kwamen knap terug naar vijf eersten gelijk. In het laatste beslissende eerst was het Gerard die de zaak besliste in hun voordeel met 5-5 en 6-4.

Image

Image

Image

Na afloop van deze prachtige kaatsmiddag nam menigeen de fiets ter hand, en zette het koers richting Oostrum. In de prachtige zomerse zon werd om zeven uur de prijzen uitgereikt door Douwe de Jong. Na de huldiging van de winnaars werden de kelen gesmeerd, en werd er nog heftig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

20 augustus 2005: Miranda Leystra c.s. sterkste in...
13 augustus 2005: Driemaal is scheepsrecht voor He...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/