14 mei 2005: N.K Junioren

 

ImageIn het pinksterweekeinde wordt traditioneel het Nederlands Kampioenschap voor Junioren verkaatst. Dit zijn kaatsers in de leeftijdscategorie van 17 tot 21 jaar. Voor Ee deden mee Balling van Kuiken, Hein Eisenga en Julius de Jong. Dat deze jongbazen verrassend goed presteerden deze dag leest u in onderstaand verslag door op "Lees verder..." te klikken.


Het complete verhaal:


Het pinkster weekend staat al jaren lang in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen Kaatsen voor afdelingen op de zaterdag de junioren en pinkstermaandag de senioren.

Voor onze kaatsvereniging "de Trochsetters e.o" deden bij de junioren mee: Julius de Jong, Hein Eisinga en Balling van Kuiken. Er waren 32 parturen aanwezig, 8 minder als vorig jaar. De eerste 12 parturen kaatsen op het Sjûkelân, en de rest 2 omlopen op de voetbalvelden aan
de van Hertog van Saxenlaan. Ee had nr: 27

De eerste omloop was tegen Sexbierum, ze wonnen gemakkelijk met 5-2 6-0. Ee kaatste met Julius voor best achterin. Hein voor mintst voorin en Balling balkeerder. De tweede omloop, tegen Reahûs-Turns waaronder Sietse Terwisscha van Scheltinga(Freule winnaar in 2002). Tijdens de partij Ee-Sexbierum stond Sietse achter het perk van Ee en zei tegen Julius: “Nou Julius het gaat maar goed, heb je spinazie gegeten, dat betekende dat Ee goed stond te kaatsen tegen Sexbierum.”

Reahûs-Turns maakte er niks van tegen onze jongens, veel opslag fouten, en Ee kaatse degelijk. Ee won met 5-2 6-6. Ee kon dus naar het Sjûkelân.

De derde omloop kwamen ze Reduzum tegen met het talent Alle Jan Anema, en de broers Marvin en Alco Smorenburg. Ee kon niet op tegen de latere 3e prijs winnaars.Het werd 5-0 6-2 voor Reduzum. De tank was leeg zoals ze zeiden. Voor Ee de 1e keer dat ze derde omloop haalden. Volgend jaar kunnen ze nog 1x in deze samenstelling kaatsen, want dat is voor Hein de laatste keer i.v.m. de leeftijd.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

De eerste prijs was voor: Witmarsum met Jacob Zaagemans, Herman Sprik, en Renè Anema.
Tweede: Easterein met Marten Faber, Pytrik Hiemstra en Dirk Y Sjaarda.
Derde prijzen voor Reduzum en Ried.

 

16 mei 2005: N.K Senioren
13 mei 2005: G.Veenma / Kobus dakbedekking-partij

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/