13 mei 2005: G.Veenma / Kobus dakbedekking-partij

 

ImageOp 13 mei 2005 stond voor de senioren weer een ledenpartij op het programma, de Veenma - Kobus dakbedekking partij. Nadat de spierpijn, op plaatsen waar velen het bestaan niet eens van af wisten, van Koninginnedag weer was verdwenen, waren er weer 30 kaatster en kaatsters actief op deze vrijdagavond. Wilt u weten hoe de prijzen werden verdeeld, lees dan het volledige verslag door hieronder op "Lees verder..." te klikken.

Het complete verhaal:


EE – KV ‘De Trochsetters’hield op vrijdag 13 mei haar tweede ledenwedstrijd. De sponsors van deze wedstrijd waren Veenma Mechanisatie uit Niawier en Kobus Dakbedekking uit Garijp. Om half zes heette Douwe de Jong de maar liefst dertig kaatsers van harte welkom. Er werd deze dag bij de dames in een competitie gespeeld van vier parturen. Bij de heren werd en drie keer gekaatst tegen verschillende parturen. In de eerste omloop was er gelijk een spannende wedstrijd tussen Julius de Jong c.s. en Henk Tanja c.s. Deze wedstrijd werd met alles aan de hang beslist in het voordeel van Julius de Jong c.s. In de tweede omloop versloeg het partuur Klaas Sipma c.s. het partuur Julius de Jong c.s. met 5-0 en 6-2. In de derde omloop maakte het partuur Sipma c.s. duidelijk wie er deze dag het sterkste waren. In een verpletterende 5-0 6-2 zege op het partuur Harm Sijtsma c.s. behaalden zij de volle 21 punten. De strijd om de tweede plaats ging tussen de parturen Hein Eisenga c.s. en Henk Tanja c.s. Met een klinkende 5-0 6-2 overwinning werd de tweede prijs opgeëist door het partuur Eisenga c.s. De derde prijs werd behaald door het partuur De Jong c.s. De competitie bij de dames was enorm deze dag. Vooraf waren er vier parturen die aanspraak konden maken op de eerste prijs. In de eerste omloop troffen Klaske de Jong c.s. het partuur van Aukje van Kuiken c.s. Deze confrontatie werd met 5-5 en 2-6 beslist in het voordeel van het partuur Van Kuiken c.s. De tweede omloop moest het partuur Sjoukje Visser c.s. tegen het partuur Van Kuiken c.s. In een spannende wedstrijd bleef het partuur Visser c.s. sterk kaatsen en won met 5-4 en 6-4. Aan het begin van de derde omloop waren er twee parturen met 12 punten en twee parturen met 11 punten. Door de winst van het partuur Sipma c.s. op het partuur Van Kuiken c.s. met 5-3 en 6-4, behaalden zij 19 punten. In de andere wedstrijd won het partuur Visser c.s. van het partuur De Jong c.s. met 5-4 en 6-2. Hiermee kwamen zij op 18 punten, wat goed was voor de tweede plaats.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Uitslag heren: 1. Klaas Sipma, Andries Zijlstra en Pieter Knoop; 2. Hein Eisenga, Eelke Idsardi en Jan Dijkstra; 3. Julius de Jong, Jan Willem Heins en Jacco de Jong.

Uitslag dames: 1. Aletta Sipma, Jeannet Sipma en Miranda Leystra ; 2. Sjoukje Visser, Marja Braaksma en Elisabeth Dijkstra.

De prijzen werden ‘s avonds onder grote publieke belangstelling uitgereikt door voorzitter Sieb Vegter in Café Woudstra. Zaterdag kwam de Trochsetters met het partuur Balling van Kuiken, Hein Eisenga en Julius de Jong uit op het NK junioren in Franeker. Hier stranden zij in de derde omloop. Pinkstermaandag kwam ‘De Trochsetters’eveneens uit op het NK senioren met het partuur Gerard Sipma, Julius de Jong en Klaas Sipma. Hier moesten zij hun meerdere erkennen in het partuur van Minnertsga.

 

14 mei 2005: N.K Junioren
30 april 2005: A. van Kammen - Dorpspartij

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/