13 juli 2005: Diplomakaatsen voor jeugd groot succes

 

ImageOnder ideale weersomstandigheden was op woensdagmiddag 13 juli het diplomakaatsen voor de jeugdkaatsers en jeugdkaatsters in Ee. De jeugdleden waren deze middag supergeconcentreerd en super-fanatiek om maar een zo hoog mogelijk diploma te behalen. Klik op "Lees verder..." om het complete verhaal te lezen.


Het complete verhaal:


Na wekenlange voorbereiding waarin, onder de bezielende leiding van Baukje Dijkman uit Ferwerd, alle onderdelen werden beoefend, was het dan woensdagmiddag om 16.00 uur eindelijk zover. Het diplomakaatsen voor de jeugdleden van Ee. Het diplomakaatsen is te vergelijken met de sportdag die worden gehouden op de basisscholen. Op de basisschool zijn de onderdelen van verschillende aard, maar bij het diplomakaatsen zijn alle onderdelen gericht op, hoe zou het ook anders, het Kaatsen.

De jeugd werd in drie categorieen verdeeld, teweten 6 – 7 jaar, 8 – 10 jaar en 11 – 13 jaar. Deze verschillende categorieen moesten elk 5 of 6 verschillende onderdelen afwerken, met als doel zoveel mogelijk punten te behalen. De onderdelen waren o.a. conditie (3-minuten-loop), coordinatie (bal vangen), tussenspel (bal keren of zelfs met stuit terugslaan), opslag (techniek, afstand, maar vooral gerichtheid van opslaan) en uitslag (afstand en gerichtheid). Bij ieder onderdeel waren punten te verdienen. Deze punten werden later weer omgezet in letters, waarbij A staat voor: nog even goed oefenen, dan lukt het zeker en E voor: je hebt het in je om een hele goede kaatser te worden.

Om half zeven was het laatste onderdeel afgewerkt en konden de rekenaars Julius de Jong en Mark Buist zich buigen over de formulieren. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar uiteindelijk konden de diploma´s worden ingevuld en aan de jeugdleden worden overhandigd. Dit uitreiken van de diploma´s werd gedaan door Douwe de Jong, die de spanning bij de kaatsers en kaatsers opvoerde, door iedere jeugdlid afzonderlijk bij zich te roepen en het diploma te overhandigen. En of er nu een A of een E werd behaald, het applaus voor de betreffende kaatser was er niet minder om. Douwe de Jong complimenteerde de jeugd voor de inzet en het fanatisme waarmee ze de onderdelen hadden afgewerkt. Ook bedankte hij de vele ouders/vrijwilligers, die deze middag tot een groot succes hebben gemaakt.

Een geweldig initiatief van het bestuur, in samenwerking met trainster Baukje Dijkman, om dit diplomakaatsen op te starten. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Nieuwe pagina: Historische momenten
07 juli 2005: Alexander Zuidersma en Grietine Krol...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/