12 mei 2007: Harm Sijtsma leidt partuur naar overwinning op Veenma-Kobus-partij

ImageOp zaterdag 12 mei stond de tweede kaatspartij van het seizoen 2007 op het programma. Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van mechanisatiebedrijf G. Veenma en door dakbedekkingsbedrijf Kobus. 18 Kaatsers en kaatsters hadden zich, ondanks het slechte weer, aangemeld. Wie er uiteindelijk met de kransen vandoor gingen, lees je door op "Lees verder" te klikken

ImageOp zaterdag 12 mei stond de tweede kaatspartij van het seizoen 2007 op het programma. Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van mechanisatiebedrijf G. Veenma en door dakbedekkingsbedrijf Kobus. 18 Kaatsers en kaatsters hadden zich, ondanks het slechte weer, aangemeld. Wie er uiteindelijk met de kransen vandoor gingen, lees je door op "Lees verder" te klikken


Het complete verhaal:

18 Kaatsters en kaatsers hadden zich aangemeld voor deze kaatswedstrijd en deze 18 kunnen de echte liefhebbers van K.V. De Trochsetters worden genoemd. Zaterdagochtend kwam de regen met bakken uit de hemel. Wanneer je je dan opgeeft voor de kaatswedstrijd mag je jezelf een echte "trochsetter" noemen. Het weer bleek achteraf enorm mee te vallen. Het mooie, door vele bomen beschutte kaatsveld lag er uitstekend bij. Zes parturen waren er geloot, en ze bleken aan elkaar gewaagd deze middag.

In poule 1 ging de het tussen het partuur van Harm Sijtsma, Jan Klaas de Graaf, Alexander Zuidersma en het partuur van Sipke "alles-of-niets"Meindersma, Jacco de Jong, Rennie Schreiber. Zij zouden in een prachtige partij uitmaken wie er uiteindelijk toe mocht treden tot de finale. Beide hadden ze hun partij tegen het partuur van Balling van Kuiken, Raymond Hoekstra en Richtsje "boerendochterkalender" Eisenga. Harm Sijtsma cs. won de partij tegen Balling van Kuiken cs. relatief makkelijk, Sipke Meindersma cs hadden zeker meer moeite om de overwinning binnen te halen. Een 5-1 voorsprong voor het partuur van Balling van Kuiken cs bleek niet voldoende om de winst binnen te halen.


Image


Image


Image

Voor een plaats in de finale dus de partij tussen Harm Sijtsma cs en Sipke Meindersma cs, een prachtige partij met prima uitslagwerk aan beide kanten. Jacco de Jong en Jan Klaas de Graaf hadden er zin in deze middag en wisten een aantal malen de bovenlijn gemakkelijk te vinden. En ondanks dat Rennie Schreiber ze "er goed voor had", was het toch Harm Sijtsma die zijn partuur op sleeptouw nam en naar de finale loodste, uitslag 5-3 6-0


Image


Image


Image

In de andere poule herkenden we een aantal oude bekenden. Zo was Renze de Jong weer te bewonderen op kaatsveld, deze keer niet als perkspeler, maar als voor-best opslager. Ook Diemer Meirink had de kaatswant weer uit het vet gehaald en nam zijn vertrouwde plekje in het voorperk weer in.
De beslissing in deze poule moest komen uit de partij tussen Eelke Idsardi, Renze de Jong en Erwin Postma en het partuur van Gerrit de Jong, Diemer Meirink en Jeannet Sipma. Tot drie eersten gelijk ging deze partij gelijk op. Om en om werden de eersten behaald en het was duidelijk dat Erwin Postma afgelopen winter niet voor niets naar St. Jacobiparochie is afgereisd. Met zijn nieuwe slagwapen wist hij de boven makkelijk te vinden. Een aanwinst voor de kaatsvereniging. Na drie eersten gelijk liep het partuur van Eelke Idsardi cs uit en gunden hun tegenstanders geen eerst meer. Onder aanvoering van een nog altijd goed kaatsende Renze de Jong werd de finaleplaats zeker gesteld. De schlemiel van deze poule was het partuur van krachtpatser Halbe Mossel, Hendrik "Berkie" Woudstra en Froukje Wolters. Ondanks de kracht van Halbe, de stekkende bal van Berkie en de inzet van Froukje wisten zij helaas deze middag geen prijs te winnen.


Image


Image


Image


Image


Image


Image
De strijd om de derde plaats ging tussen Gerrit de Jong cs en Sipke Meindersma cs. Dit werd nog een spannende partij, omdat Sipke zijn vizier op scherp had staan. Kogels werden afgevuurd op het vijandelijke perk van Gerrit de Jong en Diemer Meirink. Maar Gerrit en met name Diemer hebben wel voor hetere vuren gestaan en trokken in deze partij samen met Jeannet Sipma aan het langste eind. De derde prijs was voor laatstgenoemden.


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


De strijd om de kransen ging tussen Harm Sijtsma cs en Eelke Idsardi cs. Een finale waar vooraf veel van werd verwacht. Twee parturen die aan elkaar gewaagd zijn, maar door bijna foutloos te kaatsen wisten Harm, Jan-Klaas en jeugdig talent Alexander een 3-0 voorsprong te nemen. Ondermeer door goed uitslagwerk van zowel Eelke als Erwin wisten Eelke Idsardi cs een beetje terug te komen in de partij. Maar Harm Sijtsma cs lieten zich het kaas niet van het brood eten en bleven bijna foutloos kaatsen. De beslissende slag in deze partij viel dan ook op 5-3 en 6-6. Op deze stand wist Renze de Jong, die zondag nog vaak aan deze wedstrijd met spierpijn zal worden herinnert, het perk niet te vinden. Zo waren de prijzen deze middag voor:


Derde prijs: Diemer Meirink, Jeannet Sipma, Gerrit de Jong 

Image


Tweede prijs: Eelke Idsardi, Erwin Postma, Renze de Jong

Image


Eerste prijs: Jan Klaas de Graaf, Alexander Zuidersma, Harm Sijtsma 

Image

75 Kaatsers bij federatiewedstrijd Ee
30 april 2007: Opening seizoen KV De Trochsetters ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/