12 augustus 2006: Winnaars Beurspartij rijden in de koets door Ee

 

ImageTraditiegetrouw wordt op de tweede zaterdag in de bouwvak een echte klassieker verkaatst in Ee, namelijk de beurspartij. De sponsors zijn ook dit jaar weer de Amsterdamse beursmannen. Klik op ´lees verder´ voor het complete verhaal.

 

Het complete verhaal

De beurspartij werd ondanks alle weersvoorspellingen verkaatst onder toch nog vrij goede omstandigheden want de meests buien dreven links en rechts om ons heen. De Amsterdammers hadden het dit jaar zeker te druk met indexen en aandelen want er waren dit jaar weinig kaatsers van over de afsluitdijk. Grote afwezige deze dag was Hein Eisinga die deze partij al een paar keer wist te winnen. Op de lijst stonden 14 parturen en er werd gekaatst met een afvalronde. In de eerste omloop waren Fokke Meirink en Froukje Wolters duidelijk een maatje te groot voor Pieter Wouda, Antsje Haaksma en Richtsje Eisinga. In de tweede omloop werden de partijen spannender, zo wonnen Sjoukje Visser, Sun Borger en Alexander Zuidersma na een forse achterstand van Harm Sijtsma en Sven de Jong. Een andere spannende partij ging tussen Hendrik Roel Woudstra, Jan Sipma en Alianne Knoop aan de ene kant en Klaas Mossel, Gerbrand Nicolai en Krista Hoekstra aan de andere kant. Trio Woudstra liep snel uit naar 5-2 maar wisten de partij niet te winnen.

Image

In de derde omloop werd er ook weer "dreech"gekaatst met weer een 5-5 aan de telegraaf tussen Jacco de Jong c.s. en Sjoukje Visser c.s. De finale in de winnaarsronde ging tussen Klaas Mossel c.s. dat in de halve finale simpel won van Fokke Meirink c.s. en partuur Jacco de Jong. De dikste vleesprijzen waren voor partuur Mossel. De finale in de verliezersronde ging tussen Eelke Idsardi c.s. en Balling van Kuiken c.s. Deze finale werd gewonnen met 5-2 door de koning van de stuit Eelke Idsardi, Peter Braaksma en Anna Eelkje de Jong. Na de prijsuitreiking en de rondrit van de winnaars met de koets door het dorp werd er nog gezellig nagepraat bij de barbecue.

Uitslag: 1e prijs: Klaas Mossel, Gerbrand Nicolai en Krista Hoekstra. 2e prijs: Jacco de Jong, Martijn Jolink en Tsjerk Oosterhof en 3e prijs: Fokke Meirink en Froukje Wolters

Uitslag afvalronde: 1e prijs: Eelke Idsardi, Peter Braaksma en Anna Eelkje de Jong. 2e prijs: Balling van Kuiken, Lars de Jong en Aaltje Sipma- Minnema en 3e prijs: Nynke Woudwijk, Teke Meindersma en Sas de Braak.

Image

Image

Image

Image  

Image

Image

Image

 

17 augustus 2006: De Jong c.s. winnaar Oostrum par...
10 augustus 2006: Pyke-partij in Ee wederom zeer g...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/