11 juni 2005: Julius de Jong wint eindelijk krans in Ee

 

ImageZaterdag 11 juni stond er weer een ledenpartij voor de senioren van k.v. De Trochsetters op het programma. Deze partij werd gesponsord door bloemisterij De Syl uit Anjum en Constrada uit Ee. Hoe de prijzen werden verdeeld leest u door op: "Lees verder..." te klikken.Het complete verhaal:

Zaterdag 11 juni stond er weer een ledenpartij voor de senioren van k.v. De Trochsetters op het programma. Deze partij werd gesponsord door bloemisterij De Syl uit Anjum en Constrada uit Ee.

Er hadden zich 19 kaatsers en kaatsters aangemeld, waardoor er weer een beroep werd gedaan op de creativiteit van het bestuur. Deze kwam met de oplossing door 3 maal te loten, wat inhoudt dat de kaatsers en kaatsters driemaal een ander partuur hadden. Aan het eind van de dag worden de punten opgeteld en de tegeneersten er weer afgehaald. De drie kaatsers met de meeste punten worden uiteindelijk de kransen omgehangen.

Ondanks de harde wind en het koude weer, streden de `trochsetters`weer al vanouds om de punten. Dit leverde in de eerste omloop een aantal leuke partijen op. Het partuur Eelke Idsardi, Richtsje Eisinga en Pieter Knoop wonnen in een mooie wedstrijd van Hendrik Roel Woudstra, Jeannet Sipma en Sven de Jong. Ondanks het goede opslagwerk van Sven de Jong en Hendrik Roel Woudstra, was het toch de inzet en de routine van de watervlugge Eelke Idsardi die de doorslag gaf in deze partij.

De tweede omloop liet twee partijen zien die eindigden in vijf eersten gelijk. Spanning ten top dus. Balling van Kuiken, Jacco de Jong en Jan Willem Heins wisten nipt te winnen van Gerrit de Jong, Christine Heins en Sven de Jong. Smet op deze partij was het feit dat Gerrit de Jong helaas uit moest vallen met een knieblessure. Jammer en vanaf deze plek beterschap toegewenst. Sipke Meindersma was de vervanger van Gerrit. Maar helaas kon Sipke niet voorkomen dat Christine verloor van haar vader. De andere spannende partij was de partij tussen het partuur van Fokke Meirink, Richtje Eisinga en Nynke Woudwijk en het partuur van Eelke Idsardi, Marten Jan Borger en Teke Meindersma. Bijna alles aan de hang in deze partij. Een gelijkopgaande partij waarbij voor ieder bordje werd gestreden. Fokke op routine en Eelke was weer ouderwets op dreef deze partij. Zijn partuur trok dan ook aan het langste eind, 5-5 6-4, door een zitbal van Marten Jan Borger. Julius de Jong had zijn zinnen gezet op deze ledenpartij en hij was dan ook bloedfanatiek. Hij wilde koste wat kost de krans binnenhalen. Na twee omlopen wist hij dan ook precies wie zijn concurrenten waren, want na twee omlopen waren er zeven kaatsers die nog in aanmerking kwamen voor de krans.

De derde omloop werd een werkelijke slagpartij. Dikke uitslagen werden gehaald, fanatieke kaatsers en steeds maar vragen hoe het bij de andere partijen er voor stond. Berekenend kaatsen dus en zo weinig mogelijk tegeneersten halen waren de ingredienten voor deze derde omloop. Na deze derde omloop kon het rekenen beginnen en een half uur na de wedstrijd kon de uitslag bekend worden gemaakt.

De gedeelde negende prijs was voor Marten Jan Borger en Jan Willem Heins met 15 punten. De achtste prijs was voor Pieter Knoop, ook met 15 punten maar met minder tegeneersten. De zesde prijs werd behaald door het jeugdige talent Jacco de Jong en Teke Meindersma, beide met 16 punten. Leuk om te zien is dat de twee jeugdige kaatsers Jacco de Jong en Sven de Jong hun paadje meer dan schoon houden tijdens deze partijen. Ga zo door! Met 19 punten behaalde Fokke Meirink de vijfde prijs. Er waren 4 kaatsers die in aanmerking kwamen de drie te verdelen kransen. Deze 4 kaatsers hadden alle partijen gewonnen. Degene met de meeste tegeneersten moest zich dus tevreden stellen met de vierde prijs. De schlemiel van deze partij was, helaas voor hem, Eelke Idsardi. Met 21 eersten voor en 10 eersten tegen, kreeg hij van vice-voorzitter Douwe de Jong te horen “oare kear better”. Maar ja, wat moet er nou nog beter, Eelke heeft zich samen met soulmate Teke gemeld bij Sake en daar nog uren lang over nagedacht en nagepraat. De kransen waren deze partij voor Diemer Meirink, Miranda Leystra en Julius de Jong. Diemer werd derde met 5 tegeneersten en Miranda en Julius moesten de eerste prijs delen met elk 4 tegeneersten. De kransen, aangeboden en gemaakt door bloemisterij De Syl uit Anjum zagen er deze keer ook weer heel mooi en verzorgd uit.

De volgende ledenpartij is op 25 juni, dan staat de Banga/Woudstra partij op het programma.

Image
De drie prijswinnaars van de De Syl / Constrada partij.

Image
Eelke Idsardi krijgt de vierde prijs uit handen van bestuurslid Douwe de Jong.

Image
Een van de vele ballen die Hendrik Roel Woudstra afvuurt op het vijandelijke perk.

Image
Tussen de partijen door is het belangrijk om de spieren warm te houden, dit geldt dus ook voor Miranda Leystra.

Image
Gerrit de Jong baalde van zijn knieblessure.

Image
“Wat in perkje net!”

Image
Ook de beste stuurlui waren weer in grote getale aanwezig deze middag.

Image
Nynke maakt zich klaar voor weer een verre kaats.

Image

 

17 juni 2005: KNKB meisjes in Ee
Schoolkaatsproject

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/