11 augustus 2005: Julius en Christine winnaars pyke partij

 

ImageOp zaterdag11 augustus stond er weer een ledenpartij op het programma van kv "de Trochsetters". Voor de Pyke-partij hadden 42 kaatsers en kaatsters zich opgegeven. Deze partij werd gesponsord door Bouwbedrijf de Graaf en Schadeherstelbedrijf Sipma uit Engwierum. Voor een verslag van de verschillende klassen klikt u op “Lees verder”.


Het complete verhaal:


Voor deze partij besloot het bestuur om vier keer doorelkaar te loten. Met 14 partuur op de lijst werd om 11.00 uur gestart. De eerste loting leverde twee spannende partijen op. Klaas Sipma cs tegen Teake Kooistra cs, alles aan de hang in het voordeel van Teake Kooistra cs.

De andere spannende partij was tussen Klaas Mossel cs en broertje Halbe Mossel en cs. Klaas die eerst zonder derde maat zou beginnen kreeg versterking van good-old Anne Geert Krol en ze konden de partij winnend afsluitend met 5-5 6-0.

Toen de tweede loting met 1 spannende partij tussen Aukje van Kuiken cs en Stefan Swart cs met als maten de Good-old en Richtsje Borger-Krol kwamen net te kort en dus winst voor partuur Aukje van Kuiken(5-5,6-0).

De derde loting waren twee partijen met 5-5, weer was Anne Geert Krol bij deze partijen betrokken, dus de derde drege partij op'e lea. Pieter Ele Kuitert met twee dames tegen Louis Keegstra cs, deze eindigde met winst voor Pieter Ele cs. Aletta Sipma cs tegen Teake Kooistra cs, deze overwinning schreef partuur Teake Kooistra op hun naam.

In de vierde en beslissende ronde waren de meesten wel zo'n beetje uitgekaatst. Durk Tuinenga cs tegen Sjoukje Visser cs wisten toch nog voor wat spanning te zorgen, alles aan de hang in het voordeel van Durk cs. In deze ronde waren Julius "Brea-keatser" de Jong en Pieter Ele Kuitert de enige beiden die 21 punten hadden. Partuur Pieter Ele konden het niet bolwerken tegen Klaas Sipma cs, die deze partij versterking had van het debuterende natuurtalent Johan Miedema, die na 3 bovenslagen achterelkaar (tot grote ergenis van Maaike Koree) zijn tenniscarriere omruilt voor een kaatscarriere. Deze partij eindigde dan ook in 5-1 voor Klaas Sipma cs. Dit had consequenties voor Pieter Ele, die na deze partij kelderde op de lijst en dus gunstig was voor de "Brea-keatser". Deze moest aantreden tegen Halbe Mossel cs. Maar Julius wist ook deze partij naar zijn hand te zetten. Bij de dames ging Christine Heins aan kop met drie keer winst. De laatste partij wist ze overtuigende te winnen met 5-1 6-2. Zo had ze het maximum aantal punten in de wacht gesleept.

Na een gezellige kaatsdag was het puntentellen geblazen, want iedereen had prijs deze dag. Na het uitstekend rekenwerk van Froukje Wolters die nog last had van een jetlag kwamen de volgende uitslagen tot stand.

Bij de heren: eerste Julius de Jong, tweede Stefan Swart en derde Klaas Sipma.

Image

Image

Bij de dames: eerste Christine Heins, tweede Alie de Bruin-Mossel en derde Aaltje Sipma-Minnema. Maaike Koree die vorig jaar er met de hage vandoor ging moest dit jaar genoegen nemen met de poedelprijs.

Image

Image

Na de prijsuitreiking was het nog gezellig vertoeven met muziek van dj Renze de Jong in de groene oase op het kaatsveld.

Image

Image

Image

 

13 augustus 2005: Driemaal is scheepsrecht voor He...
06 augustus 2005: Federatiekaatsen in Ee

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/