10 augustus 2006: Pyke-partij in Ee wederom zeer geslaagd!

 

ImageDonderdag 10 augustus: Pyke-partijdag. Deze door de legendarische Andries Wouda in het leven geroepen partij werd onder "tussen de reinbuien troch wie it droech"-omstandigheden verkaatst. Wie er uit uiteindelijk met de felbegeerde kransen naar huis gingen lees je door op "Lees verder" te klikken.

 

Het complete verhaal:

Drie keer was het credo deze middag. Drie keer werd er geloot deze middag, drie moest er op het scherpst van de strijd worden gestreden en drie keer moest er worden gewonnen om voor de hoogste prijzen in aanmerking te komen. Deze prijzen werden deze keer beschikbaar gesteld door Bouw- en restauratiebedrijf De Graaf uit Engwierum, waarvoor dank!

In de eerste omloop werd het kaf van het koren gescheiden, zo ook in de partij tussen Henk Tanja, Sjoukje Visser, Alexander Zuidersma en het partuur van Foppe Marten de Haan , Jannie Bouius, Tjeerd-Jan Tanja. Om en om werden de eersten behaald. Voleinding werd er om de punten gestreden. Maar uiteindelijk was het Henk Tanja, die deze bouwvak de ballen "der hiel goed foar hat" die samen met een excellerende Sjoukje Visser en jeugdig talent Alexander Zuidersma de eerste zeven punten in de pocket deed. De eerste klap is een daalder waard. Van de 30 deelnemende kaatsers en kaatsters waren er 15 die na 1 omloop kaatsen 7 punten mochten noteren. In dit rijtje illustere namen, waaronder: Durk "Beckham" Wijbenga, Klaas "De skep" Mossel, Aant Pieter "gastenboek" Wijnsma en Sun "lytse Rutmer" Borger. Het kaf was inderdaad van het koren gescheiden. U mist natuurlijk de naam van Hendrik Roel Woudstra in dit rijtje, maar navraag heeft uitgewezen dat hij dit seizoen volledig heeft afgestemd op de vrije formatie partij in Huizum, ergens in september. Wanneer ik vertel dat hij voor deze partij heeft gesteld met Jan Willem "Van Beem" Heins en Taeke "Eelke" Idsardi, zijn woorden natuurlijk overbodig.

Image

Image

De tweede omloop van deze "altijd-prijs" partij, bleek dat de eerste pannekoeken voor de bern waren. Wat dacht je van de partij tussen Klaas Mossel, Marja Braaksma, Richtje Eisenga en Pieter Eele Kuitert, Jan Willem van Beem, Durk Veendorp. Pas met alles aan de hang was het Pieter Eele, die dankbaar gebruik maakte van het slaggeweld van Jan Willem en Durk, die aan het langste eind trok. Sietse Wiersma had de eer om de tweede omloop samen met Alie de Bruin-Mossel en Froukje Prins-Wolters te kaatsen. Alie en Froukje, die wel voor hetere vuren hebben gestaan, lieten hun tegenstander (Foppe Marten de Haan, Pieter Wouda en Sun Borger) eerst even ruiken aan de overwinning, getuige de 4-0 achterstand. Daarna was het Sietse, Alie en Froukje wat de klok sloeg, 5-4 6-6. Bedankt voor de inleg en lekker douche.

Image

Image

De derde omloop was het rekenen geblazen. Kaatsers die nog nooit hebben gerekend, hadden de zakjapanner in de achterzak en kaatsten of hun leven ervan af hing. Zo ook Durk "Beckham" Wijbenga. Afgetraind en wel zoekt hij jaarlijks 1 kaatspartij uit om zijn kunnen te laten zien. Na twee keer kaatsen mocht het resultaat er zijn, 14 voor en 1 tegen. Volgens Durk 1 teveel. De derde partij was er dus een overwinning nodig met weinig tegeneersten. Dit moest gebeuren met Pieter Eele Kuitert en Melle Pieter Prins tegen het gerenomeerde partuur van Foppe Marten de Haan, Hendrik Roel Woudstra en Durk Veendorp. Durk Wijbenga was gebrand op de overwinning en Hendrik Roel Woudstra kaatste ietwat ingehouden (Huizum), waardoor Durk Wijbenga de partij vrij eenvoudig naar zich toe trok door met 5-2 en 6-2 te winnen. De krans bij de heren was dus voor Durk Wijbenga. Bij de dames was het spannender. De strijd ging hier tussen het grote talent Sjoukje Visser en Froukje Wolters. Uiteindelijk was het Sjoukje, die met 1 tegeneerst minder de krans opeiste.

De top-vijf zag er als volgt uit:

Bij de dames: 1. Sjoukje Visser  2. Froukje Wolters  3. Alie de Bruin-Mossel  4. Antje Haaksma  5. Richtje Eisenga

Bij de heren: 1.  Durk Wijbenga  2. Julius de Jong  3. Melle Pieter Prins  4. Sietse Wiersma  5. Klaas Sipma

Image

Image

Image

 

12 augustus 2006: Winnaars Beurspartij rijden in d...
5 Augustus 2006: Veel Deelname E.T.A.M.-Partij in ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/