1 juli 2006: Diemer Meirink sterkste in Ee

 

ImageEE- Zaterdag 1 juli jl. had KV de Trochsetters de cafe J. Woudstra-Banga partij op het programma. Veertien deelnemers hadden zich opgegeven. Er werd besloten om drie keer te loten en dan zeven partuur van twee, waarvan telkens 1 partuur moest stilstaan.

 

 

Het complete verhaal

Om half 1 was iedereen paraat, dus werd de eerste lijst bekend gemaakt door Karel en kon er worden gekaatst met de zon op z'n best, hoog in de lucht. Alleen Mark Buist en Diemer Meirink konden nog even blijven zitten, dus die hadden de eerste zeven punten al in de pocket. Ook good-old Fokke (broer van Diemer) was van de partij, die moest het opnemen samen met Marten Jan Borger tegen Harm Sijtsma en Richtsje Eisenga, maar Fokke liet zien dat ie nog wel degelijk wist wat kaatsen is, dus zij wonnen dan ook met 5-3 6-4. Gerard (the second man) Sipma en Sven de Jong moesten alle zeilen bij zetten om Eelke (Karel) Idsardi en Jacco de Jong de baas te blijven, want Karel liet em niet zomaar de kaas van het brood eten, maar helaas voor hem moest ie het onderspit delven, de stand werd 5-4 6-4. Sipke (alwer in nije broek) Meindersma en Aaltje Sipma-Minnema konden het niet bolwerken tegen Balling van Kuiken en Richtje Sipma-Wieringa en verloren met 5-3 6-0. Toen iedereen weer een beetje afgekoeld was, werd de tweede lijst bekend gemaakt, dit keer konden Aaltje Sipma-Minnema en Karel blijven zitten, waar hij ook wel aan toe was. Perk 1: Balling en Richtsje E. moesten aantreden tegen Harm en Richtje S., dit werd een leuke spannende wedstrijd, die resulteerde in 5-5 6-0 winst voor partuur Balling. Sipke en Sven moesten tegen Gerard en Jacco, Sipke had niet zoveel te melden en werd dan ook naar de kant gestuurd met een 5-0 nederlaag aan z'n "nije" broek. Ook in de partij Fokke en Diemer tegen Mark en Marten Jan was er weinig spanning te bespeuren, zodat de gebroeders Meirink met 5-1 winst tevreden aan de kant konden gaan zitten. Het vocht werd weer wat op peil gebracht en toen was het tijd voor de laatste en beslissende lijst. Sipke en Richtsje E. stonden stil. Iedereen had zowat de tong op de knieen, wat voor weinig spanning zorgde in de laatste omloop. Gerard en vrouw Richtje wisten 5-3 6-6 te winnen van Harm en Jacco. Fokke en Aaltje hadden weinig verzet tegen Balling en Diemer, ze verloren dan ook met 5-0 6-2. Eelke en Marten Jan moesten ten strijde trekken tegen Mark en Sven, Eelke en Marten Jan wonnen met 5-2 6-2. Toen was het punten tellen geblazen, want iedereen had prijs, de prijsuitreiking werd gehouden in het plaatselijk cafe J. Woudstra. De prijzen werden als volgt verdeeld:
1. Diemer Meirink, 2. Gerard Sipma, 3. Balling van Kuiken, 4. Richtje Wieringa-Sipma, 5. Eelke Idsardi, 6. Richtje Eisengs, 7. Marten Jan Borger, 8. Fokke Meirink, 9. Jacco de Jong, 10. Harm Sijtsma, 11. Aaltje Sipma-Minnema, 12. Mark Buist, 13. Sipke Meindersma, 14. Sven de Jong. De eerste drie werden extra beloond met een "hage", tot grote vreugde van Gerard, tweede prijs en toch een krans, Diemer baalde wel een beetje, want doordat ie moest stilzitten kreeg ie drie tegeneersten, anders had hij het misschien wel droog gehouden. Er werd nog vrolijk nagepraat, en het verloren vocht werd weer aangevuld. Al met al een geslaagde kaatsdag met schitterend weer.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

07 juli 2006: 50% van klavertje vier binnen voor K...
24 juni 2006: Jeugdige talenten uit Ee behalen der...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/