07 augustus 2008: Kind-ouder-partij in Ee voor herhaling vatbaar!!

ImageZoals ieder kaatsseizoen komt er wel weer iets nieuws uit de hoge hoed van de wijze dames en heren die de scepter zwaaien over de k.v. De Trochsetters. Dit jaar de zgn. kind-ouder-partij, welke financieel werd geregeld door HoekTrans en HoekAgro. Wat deze wedstrijd inhoudt en wie er met de kransen vandoor gingen lees je door op “Lees verder” te klikken.

ImageZoals ieder kaatsseizoen komt er wel weer iets nieuws uit de hoge hoed van de wijze dames en heren die de scepter zwaaien over de k.v. De Trochsetters. Dit jaar de zgn. kind-ouder-partij, welke financieel werd geregeld door HoekTrans en HoekAgro. Wat deze wedstrijd inhoudt en wie er met de kransen vandoor gingen lees je door op “Lees verder” te klikken.


 

Het complete verhaal

De kind-ouderpartij is een partij waarbij ieder jeugdlid van kv De Trochsetters op zoek moest naar een ouder / familielid / kennis om een partuur te vormen. Er wordt tijdens deze partij gekaatst met een straatkaatsbal en de spelregels lijken op de regels van het traditionele pearkekeatsen. Jeugd kaatst op jeugd en senioren spelen de bal op senioren. 22 parturen hadden zich opgegeven en deze parturen werden verdeeld in 4 klassen.

D-klasse jongere jeugd:

In deze klasse stonden 5 parturen op de lijst. Er werd een halve competitie gekaatst zodat ieder partuur 4 keer in actie mochten komen. 4 keer kaatsen voor kaatsers en kaatsters die zelden een kaatsbal hebben geraakt is best veel en daarom had het bestuur bedacht om de wedstrijden met spellen gelijk te laten beginnen. Dit is ook de reden dat er veel spannende partijen werden verkaatst. Veel partijen werden pas beslist op 5 eersten gelijk. De uiteindelijke winnaars waren: Harm Kroodsma en Simon Schreiber 26 punten Nynke Zijlstra en Jannie Zijlstra 24 punten Demi Hoekstra en Jack Hoekstra 23 punten Wiebren Terpstra en Janna de Jong 19 punten Hendrik Hofstede en Lolkje Hofstede 18 punten.

C-klasse jongere jeugd:

In deze klasse stonden 6 parturen op de lijst, een ideaal aantal om in twee poules te kaatsen, zodat de winnaars van iedere poule kunnen uitmaken in een finale wie er uiteindelijk met de krans naar huis gaat. Deze finale ging tussen het partuur van Jorick van der Hoek met Pieter Ele Kuitert en het partuur van Tessa Hoekstra met Sipke Meindersma. Het werd een prachtige finale met alles d’r op en d’r aan. Sipke die het normaal van zijn fabelachtige techniek moet hebben, had deze techniek thuisgelaten en een dosis kracht meegenomen. Helaas voor hem en voor Tessa mocht dit niet baten, de partij werd door Jorick en Pieter Ele gewonnen met 5-4 en 6-6. De strijd om de derde plaats ging tussen Gauke Bouma en Eelke Idsardi en het partuur van Meindert de Jong en Wiebe Wiersma. Eelke en Gauke waren gebrand deze partij, want zij hadden op 2 punten na de finale niet gehaald. Deze dadendrang van Gauke en Eelke was Meindert en Wiebe te machtig en verloren de partij dan ook met 5-2 en 6-6.

B-klasse oudere jeugd:

In deze klasse stonden 5 parturen op de lijst. Ook hier werd een halve competitie verkaatst, een competitie met een hoog Hoekstra-gehalte (5 van de 10 kaatsers). Het werd de meest spannende competitie van de hele avond, die pas in de allerlaatste partij kon worden beslist. Voor aanvang van de wedstrijd Yvonne Buist en Mark Buist en het partuur van Baukje Kroodsma en Froukje Wolters stonden deze parturen op resp. 19 eersten en 17 eersten. Het partuur van Jelmer Hoekstra en Jeannet Sipma hadden hun partijen reeds gespeeld en waren geeindigd op 25 eersten. Yvonne en Mark hadden het deze laatste wedstrijd dus in eigen hand. Bij winst waren ze zeker van de krans, maar Baukje Kroodsma en Froukje Wolters gooiden onvoorbiddelijk roet in het eten en namen brutaalweg een voorsprong. Yvonne en Mark zetten een inhaalrace in, maar helaas voor hun viel op 5-4 en 6-2 het doek en was uiteindelijk een derde prijs hun deel. Froukje en Baukje legden beslag op de tweede prijs en lachende derde waren Jelmer en Jeannet.

A-klasse oudere jeugd:

2 poules van 3 parturen in deze klasse. Opvallend in deze klasse was dat de parturen tijdens hun eerste partij moesten wennen aan de bal, het niet rechtstreeks boven mogen slaan en de keuze van bovenhands of toch maar onderhands te slaan. Maar na deze opwarm-partij ging het niveau omhoog bij alle parturen. De finale in deze klasse ging tussen het geroutineerde partuur van Lars de Jong en Renze de Jong en het jeugdige enthousiaste partuur van Louise Krol en Miranda Scheffer (fantastisch dat zij vanuit Menaldum naar Ee komt, om met Louise te kaatsen). Deze partij kende enkele breekpunten, 1 daarvan was de rechtstreekse bovenslag van Lars op 6-6. Normaalgesproken mag dit natuurlijk, maar vanavond voor Lars en Renze helaas niet. Louise en Miranda kaatsten fris van de lever, enthousiast en fanatiek. Dit leverde hun dan ook terecht de krans op. Ze wonnen de finale met 5-1 en 6-2. Lars en Renze moesten genoegen nemen met het zilver. De strijd om de derde prijs ging tussen het partuur van Anna Eelkje de Jong en Anne Geert Krol en het partuur Grietine Krol en Klaas Sipma. Het werd een slijtageslag waarbij er werd gestreden om ieder punt. De koelbloedigheid aan de opslag van Anna Eelkje gaf uiteindelijk de doorslag op 5-4 en 6-6.

Zo kwam er een einde aan een leuke kind-ouder partij die zeker voor herhaling vatbaar is, omdat op voorhand niet te voorspellen is wie een wedstrijd gaat winnen. De senioren kunnen moeilijk hun stempel op de wedstrijd drukken en dit maakt het spel leuk. Dus: volgend jaar maar weer op de kaatsagenda?

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

09 augustus 2008: Harm Sijtsma cs terechte winnaar...
06 augustus 2008: Freule partoer KV de Trochsetter...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/