06 augustus 2005: Federatiekaatsen in Ee

 

ImageOp 6 augustus stond er een wedstrijd van de federatie op het programma. Er werd gekaatst in 3 klassen en de prijsuitreiking was in het ´altijd´ gezellige kaatstentje. Voor de uitslagen van de verschillende klassen klikt u op “Lees verder”.Het complete verhaal:


In de A-Klasse hadden zich 7 parturen opgegeven. Deze wedstrijd was ook weer een onderdeel van de cyclus. In de eerste omloop waren er al spannende partijen te zien. Het partuur van Douwe Hiemstra, Renze Stiemsma en Jelle Jaap Stiemsma konden nipt met alles aan de hang winnen van het partuur van Tjeerd Jan Boomsma, Marten Zeilinga en Jacob Lei.
Het partuur van Willem Zeilmaker, Mink Jelle Zijlstra en Teunis Torensma behaalde de winst op Elgar Boersma, Wietse Kuiper en Germ Hein Wytsma met 5-4 6-6.
Het partuur van Louis Keegstra, Siemen Zeilinga en Hendrik Hylkema konden het iets gemakkelijker winnen van Wiebe Westra, Nanne Stiemsma en Johannes Kuipers.
Het partuur van Thomas Prins, Tjeerd Zeilinga en Bouwe Stiemsma stond de eerste omloop stil.

In de winnaarsronde wisten het partuur van Douwe Hiemstra c.s en Louis Keegstra c.s. weer een ronde verder te komen en moesten zij tegen elkaar strijden in de finale.
Helaas kon het partuur van Louis Keegstra, die overigens weer als vanouds zijn opslag er voor had, niet op tegen het partuur van Douwe Hiemstra. De wedstrijd werd gespeeld in 5-3 6-2.

In de verliezersronde werd de winst behaald door het partuur van Elgar Boersma, Wietse Kuipers en Germ Hein Wytsma. De tweede prijs was voor het partuur Wiebe Westra, Nanne Stiemsma en Johannes Kuipers. Zij wisten de 2 de prijs in de verliezersronde te behalen door niet één keer te winnen.

Image

Image

Image

Image

In de B-klasse werd er gekaatst in 2 poules van 3 parturen. In poule 1 werd het partuur van Jan Kooistra, Johannes Zijlstra en Wiebe Pieter Zijlstra winnaar met 14 punten. Het partuur van Meindert Jansma, Pieter Visser en Anne Visser werd tweede met 9 punten en het partuur van Harm Klaas Visser, Ronnie de Wit en Wiebe Zijlstra werd derde met 8 punten

In poule 2 werd het partuur van Jan Bos, Herwin Hoekstra en Roel Hoekstra de grote winnaar met 14 punten. Tweede was het partuur van Hendrik Roel Woudstra, Ipe Dijkstra en Jan Braaksma met 7 punten en last but not least het partuur van Harm Sijtsma (hij viel in de eerste omloop uit door een spierblessure in de onderarm en werd vervangen door de palingkampioen Eelke Idsardi), Jan Willem Heins en Sytse Allema met 3 punten.

De finale werd gespeeld door het partuur van Jan Kooistra c.s en het partuur van Jan Bos c.s.
Het werd een finale met alles aan de hang en een fikse regenbui. Het partuur van Jan Kooistra was de gelukkige winnaar in de B-klasse.

Image

Image

Bij de dames hadden zich 4 parturen opgegeven en werd er een kleine competitie gekaatst. De finale werd voor het laatst bewaard. Het partuur van Eelkje Kingma, Jeannet Sipma en Christine Heins, moest het opnemen tegen het partuur van Anna Dijkstra, Maaike Koree en Aletta Sipma. Het partuur van Anna Dijkstra was een maatje te groot voor het patuur van Eelkje Kingma. De wedstrijd werd gewonnen met 5-1 6-6.

Image

Image

De prijsuitreiking was op het kaatsveld in het altijd gezellige tentje. Hier werden de prijzen, die mede gesponsord waren door erelid van K.V. de Trochsetters, Sake Pieter Loonstra uitgereikt. De muziek was weer in handen van DJ Renze de Jong. Het was weer een geslaagde kaatsdag!!!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

11 augustus 2005: Julius en Christine winnaars pyk...
04 augustus 2005: 29 pearkes streden om de hoogste...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/