04 juni 2005: Afdelingspartuur meisjes Ee wederom in de prijzen op NK kaatsen

 

ImageZaterdag 4 juni werd in Menaldum het jaarlijkse NK Kaatsen voor meisjes gehouden. Na de voorgaande editie te hebben gewonnen en in 2003 als derde te zijn geëindigd werd dit jaar de 2e prijs behaald. Klik op "Lees verder..." om het complete verhaal te lezen.Het complete verhaal:

Afgelopen zaterdag werd in Menaldum het jaarlijkse NK Kaatsen voor meisjes gehouden. Na de voorgaande editie te hebben gewonnen en in 2003 als derde te zijn geëindigd werd dit jaar de 2e prijs behaald.

Het team bestaande uit Klaske de Jong, Sjoukje Visser en Aukje van Kuiken, bijgestaan door coach Klaas Sipma en trainster Baukje Dijkman, waren dit jaar wederom 1 van de kanshebbers. Grote favoriet voor de titel was Oude Biltzijl, zij verloren helaas in de 2e omloop van Pingjum. Ee begon gehandicapt aan de wedstrijd want vaste opslager Klaske was geblesseerd en kon de opslag niet verzorgen, dit werd uitstekend opgevangen door beide ploegmaten. Klaske was echter zeker niet voor niks meegekomen, want ze wist een aantal keren zeer goed in het tussenspel op te treden. De meisjes van Ee speelden deze wedstrijd met rouwbanden ter nagedachtenis aan de eerder die week, door een tragisch ongeluk, overleden 12-jarige plaatsgenote Wytske Sikkema.

Ee behaalde de finale door achtereenvolgens Goenga (5-2 6-4), Achlum (5-2 6-2) en Beetgum (5-2 6-4) te verslaan. In de halve finale hadden ze een staand nummer. Tegenstander in de finale was Mantgum. Zij bereikten de finale door achtereenvolgens Morra-Lioessens (5-1 6-0), Menaldum (5-2 6-4), Pingjum (5-1 6-6) en Bolsward (5-3-6-4). Vooral de zege op Pingjum sprak tot de verbeelding. Pingjum had in de 2e omloop de favoriet Oude Biltzijl eraf geslagen, maar daarna bleek de koek op te zijn.

De finalepartij begon goed voor Ee, 1-0 6-0, maar toen ging het mis. De ballen wilden niet meer binnen de lijnen vallen en het zelfvertrouwen zakte weg. Na een opleving nog op 5-2 naar 5-3 was het toen op 6-4 over voor de meisjes van Ee. Na 3 partijen heel goed te hebben gekaatst, maar een wat mindere finale konden de meisjes toch met opgeheven hoofden de 2e prijs in ontvangst nemen. Sjappoo drie jaar achter elkaar in de prijzen op het NK meisjes. Hieronder ziet u een foto-impressie van het Nederlands Kampioenschap Meisjes 2005. Er is ook een prijsvraag verbonden aan deze foto´s. Wie herkent de man die een poging doet de lijst met parturen te lezen? De goede oplossingen kunnen worden gemaild naar de webmaster, de foutieve oplossingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Schoolkaatsproject
02 juni 2005: Ledenwedstrijd van de jeugd

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/