03 Augustus 2007: Beurspartij voor alle jeugdleden bij KV De Trochsetters te Ee

ImageAfgelopen vrijdagavond werd weer de traditionele kaatswedstrijd gehouden die elk jaar een van de hoogtepunten is van het seizoen. De beurspartij, met als sponsor Eelke Idsardi welke ieder jaar op de wedstrijdlijst voorkomt.

ImageAfgelopen vrijdagavond werd weer de traditionele kaatswedstrijd gehouden die elk jaar een van de hoogtepunten is van het seizoen. De beurspartij, met als sponsor Eelke Idsardi welke ieder jaar op de wedstrijdlijst voorkomt.


 

Het complete verhaal:
Het mooie aan deze partij is dat de wedstrijd wordt gehouden voor alle jeugdleden, zowel voor beginners als gevorderden. Om half zes kon men beginnen onder mooie weersomstandigheden met een totaal van 22 leden, 10 bij de beginners en 12 bij de gevorderden die kaatsten als tweetallen. De sponsor had prachtige prijzen en kransen beschikbaar gesteld, met als toetje voor de winnaars dat ze zaterdag na afloop van de seniorenwedstrijd in de koets mochten voor een ritje door het dorp.

Bij de beginners dus 5 parturen welke het beginnersspel kaatsten met een vaste kaats. Het werd een spannende avond voor de kleinsten van de club, ze kaatsten een halve competitie

zodat een ieder 4 keer aan de bak moest, voorwaar een hele opgave. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat er geen één partuur 4 keer had gewonnen, waaruit bleek dat de parturen wel aan elkaar gewaagd waren. Want de winnaar behaalde 25 punten van het totaal van 28 punten. Na afloop van de wedstrijd bleek dat er niemand van de jeugd uiteindelijk wist wie er gewonnen had, zodat ze in spanning moesten afwachten wie met de prijzen naar huis gingen. Uiteindelijk bleek dat partuur 1, Harm Kroodsma en Anna Bouma.

Bij de gevorderden waren er 6 parturen die in 2 poules kaatsten. Hier waren de verschillen wat groter gezien de uitslagen in de 1e omloop, weinig spanning. Ook de 2e omloop en halve finales waren niet echt spannend, uiteindelijk kwamen Jelmer Hoekstra en Geert Kroodsma als winnaar uit de bus in poule A en Hedzer Hoekstra en Louise Krol in poule B. Ook in de finale bleek het partuur van Jelmer en Geert net als in hun poule veruit de sterkste en wonnen de 1e prijs met 5 om 2 en 6-2. De strijdt om de 3e prijs was voor Anna Eelkje de Jong en Riemer Hoekstra, zij wonnen van Grietje Kroodsma en Tjisse Arjen de Vries met 5 om 3 en 6-4. Al met al een prachtige kaatsavond, waarbij voorzitter Sieb Vegter de sponsor bedankte voor alle prijzen, en hierna deze uitdeelde aan de winnaars.

Uitslagen: Beginners: 1e prijs: Harm Kroodsma en Anna Bouma; 2e prijs: Jan Broer Terpstra en Rienk v.d. Ploeg; 3e prijs: Gauke Bouma en Tessa Hoekstra; Gevorderden: 1e prijs: Jelmer Hoekstra en Geert Kroodsma; 2e prijs: Hedzer Hoekstra en Louise Krol; 3e prijs: Anna Eelkje de Jong en Riemer Hoekstra; 4e prijs: Grietje Kroodsma en Tjisse Arjen de Vries

Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image

Zaterdag 4 augustus 2007: De Beurspartij drukst be...
2 augustus 2007 Pykepartij KV De Trochsetters

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/