Algemene informatie

Aanvang kaatsseizoen

Voor de senioren gaat het kaatsseizoen weer van start met een dorpswedstrijd op 30 april, tenzij 30 april op een zondag valt, want dan wordt deze partij meestal verkaatst op de zaterdag ervoor. Deze partij wordt traditioneel gesponsord door de familie A. van Kammen. Leden, maar ook niet-leden die voor 1 januari van dat jaar 12 jaar zijn, mogen hieraan deelnemen. De wedstrijd begint om 13.00 uur. De prijsuitreiking wordt deze dag om 19.30 uur gehouden in dorpshuis de Jister.

Competitiekaatsen senioren

Het competitiekaatsen voor de senioren gaat dit jaar van start op woensdag 1 mei . Alle leden kunnen hieraan deelnemen. Het competitiekaatsen begint om 19.30 uur. Op de dag van de PC wordt niet competitie gekaatst. Na de PC begint het competitiekaatsen om 19.00 uur. Bij voldoende deelname wordt er bij de heren en dames gekaatst in een A en B Klasse. De kosten zijn € 5.00 per jaar.Elke woensdagavond zijn er punten te verdienen. Het aantal behaalde eersten wordt opgeschreven. Bij een gewonnen wedstrijd worden er 7 punten genoteerd. Aan het eind van het seizoen worden de punten opgeteld en komen er 3 winnaars naar voren. De prijzen van het competitiekaatsen worden uitgereikt tijdens het slotfeest in oktober/november. De eerste prijswinnaars krijgen ook nog een wisselbeker. Hier wordt de naam van de winnaar ingegraveerd.De secretaris of iemand speciaal aangesteld als competitiesecretaris verzorgt de puntenlijsten en houdt deze bij.

Opgave ledenwedstrijden, federatiewedstrijden en KNKB wedstrijden

Voor wedstrijden op donderdag kun je je opgeven voor woensdagavond 19.00 uur.
Voor wedstrijden op vrijdag kun je je opgeven voor woensdagavond 21.00 uur.
Voor wedstrijden op zaterdag kun je je opgeven voor vrijdagavond 19.00 uur.

Opgeven kan bij:
Jeugd: Tineke Boomsma - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Senioren: Johannes Wouda - 06-37272525
Senioren: Sietze Wijbenga - 06-20548533

Bij aanvang van de wedstrijd wordt meegedeeld hoe laat en waar de prijsuitreiking zal zijn. Geef u tijdig op om misverstanden te voorkomen.

Opgave federatiewedstrijden

Federatiewedstrijden beginnen altijd om 13.00 uur, tenzij anders vermeld. De opgave voor deelname aan de federatiewedstrijden kan bij de wedstrijdsecretarissen van de betreffende vereniging. Zie hiervoor het programmaboekje of de website;www.federatiedongeradeel.nl. Vanuit de federatie is er een vriendelijk verzoek om tijdens federatiepartijen te kaatsen in een zwarte broek en een wit shirt. Bij de federatie is er een speciale competitie opgestart voor de Heren A+B en de dames. Er wordt dan gekaatst in gesponsorde shirts.

Opgave KNKB wedstrijden

Wil je deelnemen aan KNKB wedstrijden, dan heb je een KNKB ledenpas nodig. Deze kaarten worden verstrekt door de KNKB. Heb je geen pas gekregen en wil je er toch één ontvangen, geef dit dan even door aan de secretaris. De jeugd tot en met 16 jaar heeft met deze kaart gratis toegang bij Nederlandse kampioenschappen en Hoofdklassewedstrijden m.u.v. de P.C. en Freule.

Opgave afdelingswedstrijden

De KNKB en federatie organiseert jaarlijks voor elke categorie afdelingswedstrijden en NK wedstrijden. Opgave moet via het bestuur van K.V. de Trochsetters. Het bestuur bepaalt welke kaatsers de club mogen vertegenwoordigen.

Specifieke bouwvakpartijen

Als de bouwvak zich weer aandient, wordt het 'Kaatstentje' weer opgezet. Specifieke bouwvakpartijen zijn het Pearke keatsen en de Partij Dokkum.Het Pearke keatsen:Dit is een partij waar men met z'n tweeën (een man en een vrouw) strijdt om de prijzen. De vrouw staat in een vak voorin het perk, waar de man niet in mag komen. De vrouw mag wel in het achterste vak van de man komen. Deze partij wordt altijd gehouden op donderdag in de eerste week van de bouwvak. Iedereen mag meedoen, mits er 1 van de twee lid is of in Ee woont/heeft gewoond! De Partij Dokkum:Deze partij wordt meestal gehouden in de tweede bouwvak week. De partij wordt gesponsord door een aantal zakenmannen uit Dokkum. Dit is meestal een van de drukst bezochte wedstrijden van het seizoen. Voor de jeugd wordt deze wedstrijd op de vrijdag ervoor verkaatst. De prijsuitreiking is in het `Tentje` met een gesponsorde barbecue en live muziek. De eerste prijswinnaars krijgen een ritje aangeboden in een koets.

Competitiekaatsen / trainingen jeugd

Dit jaar zijn de trainingen voor de jeugd van woensdag 24 april tot en met dinsdag 17 juli. De trainingen worden ook dit jaar verzorgd door Sip Jaap Bos. De eerste groep traint van 17.00 tot 18.00 uur, de tweede groep van 18.00 tot 19.00 uur. Kinderen die in dit jaar, voor 1 augustus, 6 jaar worden, mogen deelnemen aan de trainingen. De kosten voor de training bedraagt €2,50 per jaar

Contributie en inleg wedstrijden

De contributie voor senioren bedraagt € 20.00 per jaar en voor de junioren is dit € 12.50 per jaar.Voor het competitie kaatsen van de senioren wordt € 5.00 betaald, voor de trainingen/competitie kaatsen van de junioren wordt € 2.50 betaald.Het bankrekeningnummer van KV 'De Trochsetters' is 3461.32.045. Via de penningmeester kunt u een formulier voor de automatische incasso aanvragen. De inleg bij elke wedstrijdVoor senioren is dit € 3.00 bij een ledenpartij (tijdens de bouwvakpartijen is dit € 4.00) en € 3.50 (€ 4.00 bij de Heren) bij een federatiepartij.Voor junioren is dit € 2.00 bij een ledenpartij en € 2.50 bij een federatiepartij.

Vakantieleden

Het is toegestaan, dat niet-leden tijdens de vakantiepartijen in de bouwvak meekaatsen. Deze vakantieleden betalen per vakantiewedstrijd € 1.00 meer inleg, dit wordt dan € 5.00 per wedstrijd.

Lidmaatschap opzeggen

Men dient zijn/haar lidmaatschap voor 1 januari schriftelijk op te zeggen.

Jeugd

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Zo willen wij als vereniging kijken naar de jeugd. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om de jeugd bij het kaatsen te betrekken.Er worden verschillende kaatswedstrijden georganiseerd. Ledenwedstrijden, federatiewedstrijden, maar de jeugd kan ook meedoen aan de KNKB wedstrijden. Door onze vereniging worden ongeveer 6 wedstrijden georganiseerd. In 2005 hebben we besloten om de jeugd ook te laten kaatsen op de traditionele Partij Dokkum. De winnaars worden verblijd met een ritje in de koets door het dorp. De federatie organiseert ook een aantal wedstrijden voor alle jeugdcategorieën. De wedstrijdlijst vind je op deze site of in het programmaboekje.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/