Historie

Soms is het leuk om ook eens terug te kijken. Want ons jeugdhonk in Ee bestaat al een behoorlijke tijd. In 1989 werd door de kerkenraden van de (toen nog) Gereformeerde kerk en Hervormde gemeente de bovenverdieping van It Anker beschikbaar gesteld aan de jeugd in Ee. Nadat jongeren door midel van allerlei acties geld hadden ingezameld, werd de ruimte met hulp van heel veel vrijwilligers verbouwd tot jeugdhonk.

In de 2e helft van de jaren '90 bleek dat het gebouw It Anker niet meer aan de eisen van de tijd voldeed. Er is toen bekeken of het jeugdhonk een plekje in het nieuwe dorpshuis kon krijgen. Dat is gelukt. De kerkenraden hebben het runnen van het jeugdhonk overgedragen aan een nieuwe stichting: de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Ee. 

Sinds december 1998 is deze stichting huurder van de eerste verdieping van het dorpshuis en biedt de jeugd in Ee en omstreken een toch zeer gezellige ontmoetingsplek. De gemeente subsidieert het bestuur jaarlijks in de huur, andere huisvestingskosten en activiteiten. Het bestuur is druk in de weer om van 't Skûlplak een succes te maken.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/