Vlasmuseum van de partij bij afscheidsfeest

Vlasmuseum It Braakhok doet zaterdag 3 november mee aan het afscheidsfeest van de gemeente Dongeradeel. Bewoners uit de hele gemeente worden uitgenodigd om hieraan mee te doen en de deelnemende dorpen te bezoeken. Tussen 16.00 en 20.00 worden door de vrijwilligers van het vlasmuseum live demonstraties gegeven.

Vlaskoekjes

Het pittoreske dorpje wordt door veel toeristen gezien als één groot openluchtmuseum dankzij het mooie beschermde dorpsgezicht. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de route vanaf het parkeerterrein (bij het voetbalveld) sfeervol verlicht. Bij het Flaaksplein is koffie/thee en ranja verkrijgbaar én vlaskoekjes die de Echte Bakker Eddy de Jong speciaal voor dorp Ee heeft gemaakt. Kinderen kunnen hier bij vuurkorven lekker marshmallows roosteren.

Vlaslied

Dankzij de bordjes van de Waddentour ontdekt u meer over de historie van de bijzondere panden in de dorpskern. Een bezoek aan de eeuwenoude 'tsjerke op de terp' is zeker de moeite waard. Hier treedt om 16.30 en 17.30 uur troubadour Onno Loonstra op samen met het kinderkoor van de basisschool. Zij zullen het inmiddels bekende vlaslied 'Eltsenien is oars' ten gehore brengen onder leiding van Zwaanette Dijkstra. Iedereen is van harte welkom. Het wordt een feest voor jong en oud!

Stand in Bonifatiuskapel

Na het feest in Ee (vanaf 20.00 uur) gaat het feest verder bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Ook hier is Flaaksdoarp Ie weer vertegenwoordigd. Bij de kapel is een tent waar demonstraties repelen worden gegeven. Verder is er een stand met folder, boekjes, koekjes en attributen van het vlasmuseum. De kinderboeken 'Het meisje en de magische vlasbloem' worden speciaal voor deze gelegenheid te koop aangeboden voor 5 euro per stuk. De opbrengst is voor het vlasmuseum!

Rotterdamse studenten op bezoek in vlasmuseum
Oktober Kindermaand: Vlasmuseum doet mee!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/