Even voorstellen.....

Naast Watse Elzinga heeft uitvaartvereniging "De Laatste Eer" een nieuwe bode, hieronder stelt ze zich even voor:

Mijn naam is Clara Sijtsma, getrouwd met Frans en moeder van Thomas, Ruben en Thirza. Sinds 2013 ben ik uitvaartverzorgster en heb een eigen onderneming in Dokkum e.o.

Van jongs af aan heb ik altijd in de zorg gewerkt: met dementerende ouderen, in de thuiszorg, met mensen met een verstandelijke beperking, in de terminale zorg en in het mortuarium van Dokkum.

Op mijn zeventiende ontdekte ik al dat ik het liefste uitvaartverzorgster wilde worden. Tijdens mijn stage kwam ik veel in aanraking met de dood en dat klinkt misschien vreemd, maar dat trok mij. Ik wist dat ik meer levenservaring nodig had om het werk als uitvaartbegeleidster uit te voeren. Rond mijn 50e verjaardag heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleidster gevolgd om zo mijn eigen onderneming te beginnen.

Voor mij is geen dag hetzelfde. Omdat ik dag en nacht bereikbaar ben, moet mijn gezin ook volledig achter mijn beroep staan. Mijn werk gaat altijd voor. Zodra ik een melding krijg sta ik volledig tot beschikking van de nabestaanden. Ik begeleid families en nabestaanden bij het ontzorgen in de moeilijke tijd na het overlijden van een dierbare. Ik probeer ze rust te brengen, maar bied ook een schouder en een luisterend oor. Tot en met de uitvaart begeleid ik de mensen, maar  ik bied ook nazorg, dat is net zo belangrijk. Ook hecht ik er veel waarde aan om het gesprek over het levenseinde en de wijze van begraven of cremeren op tijd aan te gaan wanneer dat mogelijk is. Daarvoor heb ik het wensenboekje "Wensen voor mijn afscheid" ontwikkeld. Dit is een goed hulpmiddel om bijvoorbeeld samen met je partner of kinderen in te vullen en erover te praten. Dat geeft nabestaanden rust op het moment dat het einde daar is, zodat er ruimte is om op een passende manier te rouwen en afscheid te nemen. Indien gewenst kan ik bij dit gesprek aanwezig zijn om advies te geven, zo'n gesprek kan heel moeilijk zijn maar geeft vaak wel rust. Het wensenboekje kunt u kosteloos aanvragen. 

Wereldlichtjesdag
Nieuws van onze uitvaartvereniging 'De Laatste Eer...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/