VIDEO: “De Famkes” van Noord-Holland naar Oostrum

Fotograaf: Ben de Jager

OOSTRUM – Café & Lunchroom de Famkes nestelt zich binnenkort in Café Fryslân te Oostrum. Ondernemers Bianca en Natasja waren klaar met het (te) drukke westen en zijn verhuisd naar het rustige Oostrum, onder de rook van Dokkum.

In eerste instantie was het niet perse een idee om iets in de horeca te doen. Bianca daarover: "We zaten aanvankelijk aan een Bed and Breakfast te denken, maar uiteindelijk is het dit prachtige café in hartje Oostrum geworden." Het café zal in grote lijnen blijven zoals het was, in ieder geval zal de bar op zijn plaats blijven staan. Natasja en Bianca vonden dat beide erg belangrijk. "We willen iets met de lunchroom kunnen doen, maar in het weekend willen we ook gewoon open zijn als café-bar." Wel krijgt het hele pand een opknap- en verfbeurt.

Naast de afhaal en eten in of bij het restaurant, zijn de ondernemers ook druk bezig met het opzetten van een bezorgdienst. Binnenkort is via www.de-famkes.nl eten te bestellen voor de regio Oostrum. "Bezorgen vinden we hartstikke leuk om te doen, dus hebben we dat erbij genomen." Als alles gaat als gepland, is het Café en Lunchroom De Famkes vanaf eind juni geopend. Vanaf 9 juni aanstaande is online bestellen mogelijk en gaat ook het terras open.

Artikel/Video: RTV NOF 

19 juni eerste Vlasdag met vlasroute ‘Follow the b...
Corona-uitbraak houdt Dorp Ee in z'n greep

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/