35+ Futsal kampioenschap NE-Fryslan 23 dec 2023


Geef je tekst hier ...

Lees Meer

Viswedstrijd 19 mei vanaf 18.00 uur bij de Brug op het Stienfek


Voor leden en niet-leden

Lees Meer

​De volle 3-punter voor vv Oostergo!


Zaterdag 4 maart 2023 stond de clash tussen vv Oostergo (nummer 5 op de ranglijst) en VCR (nummer 4 op de ranglijst) op het programma. Een hele bijzondere wedstrijd voor de familie Mossel aangezien routinier Halbe Mossel en neefje Gerjan Mossel het opnamen tegen Jordy Mossel aan VCR zijde. Klaas Mossel junior, oud-Oostergo speler en leider, kon deze middag lastig kiezen of hij voor zijn zoon Jordy of voor zijn oude liefde vv Oostergo was. Ook speciaal deze middag was de aanwezigheid van oud Oostergo speler/supporter/coach Wytze Wouda. De al weer jaren woonachtige Dokkumer (maar met een groot roodgeel hart) was op fiets weer naar Ee gekomen om deze wedstrijd bij te wonen.

Vv Oostergo beschikte over een nagenoeg complete selectie. Alleen keeper Geert de Jong was geblesseerd. Voor hem in de plaats stond speler/keeper Jorick van der Hoek. Voor blessures waren Huizing en Reitsma niet bang want Oostergo had deze middag de beschikking over de man met de gouden handjes, Allert Pol (verzorger). Trainer Dick Groen en assistent Sybrant Smit mistten een flink aantal basisspelers maar hadden desalniettemin nog 15 spelers meegenomen naar Ee.

De supportersvereniging van VCR en Oostergo hadden gezamenlijk een line up georganiseerd waarbij de jeugdspelers met de teams het veld opliepen. Bernhard Jelle Hansma was pupil van de week en mocht met scheidsrechter Doornbos het veld op. De fakkels waar de f-side jaloers op zouden zijn zorgden voor een fraaie ambiance deze middag! De jeugdspelers kregen na afloop een heuse oorkonde en wat lekkers.

Nadat de rookdampen waren opgetrokken blies de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit en golfde het spel op en neer. Het was Oostergo die beter voetbalde en goede kansen kreeg door o.a. goede acties van Harm Kroodsma aan de linkerkant. Het was voor Oostergo echter oppassen voor de gevaarlijke counter van BCR. Aderlating voor VCR was het uitvallen van Abe Dreijer met vermoedelijk een achillespeesblessure. Met een brilstand werd er gerust en bleef Meindert de Jong van vv Oostergo achter in de kleedkamer en kwam Johannes Huisman in het veld.

Het was Lieuwe Bote Sytsma die de ban brak en de 1-0 op het scorebord bracht na goed voorbereidend werk van collega spits Lars de Jong. Het spel ging daarna op en neer waarbij VCR 3 goede kansen kreeg en 1 doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was Jorick die de held van de middag werd met twee fraaie saves. Hij werd daarbij geholpen 1x geholpen door Arjen Raap die een bal van de doellijn haalde. De verdediging van Oostergo stond deze middag als een huis. Good-old Johannes Meinsma en Hendrik Dijkstra hadden spits Rienk de Haas aan de ketting en werden aan de flanken uitstekend geholpen door de backs Arjen Raap en Cees de Jong.

De 2-0 was een cadeautje van VCR. De snelheid van Sytsma werd onderschat. Hij kon een te korte terugspeelbal onderscheppen en wist deze kans te verzilveren. In de 82e minuut constateerde scheidsrechter Doornbos een handsbal van een VCR verdediger in het strafschopgebied. Halbe Mossel wist dit buitenkansje te benutten en schoot de 3-0 binnen. Dirk Jan Schreiber kwam hierna het veld in voor Gerjan Mossel.

Na deze 3 treffer deed trainer Dick Groen nog een wanhoopspoging en bracht een driedubbele wissel. Helaas voor VCR viel het doelpunt aan de andere kant. Lars de Jong schoorde met een prachtige volley op aangeven van Johannes Huisman. Aan Oostergo zijde vond er vervolgens een dubbele publiekswissel plaats. Lieuwe Bote Sytsma en Lars de Jong gingen met luid applaus naar de kant en voor hen kwamen de broeders Miedema (Mathias en Sylvan) in het veld. Beide mannen zorgden nog voor het nodige gevaar waarbij Mathias de 5-0 op zijn schoen had maar hij vond de goed keepende Klaas Durk Dijkstra op zijn weg. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Doornbos voor het eindsignaal. Met deze overwinning kruipt Oostergo naar een 4e plek op de ranglijst en doet het nog volop mee in de 2e periode.

Na afloop had de supportersvereniging gezorgd voor een zanger, namelijk huismuzikant Sipke de Boer. Sipke wist er weer een geweldig feest van te maken voor zowel de Oostergo als de VCR spelers en supporters waarbij het nog lang gezellig was (ondanks de uitslag ook in de familie Mossel).

Lees Meer

​WIJ HEBBEN WAT NIEUWS voor jullie in petto!!!


Op zaterdag 7 januari organiseren wij (supportersvereniging) samen met het jeugdbestuur een RUN and BIKE wedstrijd! Na afloop houden we de prijsuitreiking tijdens de nieuwjaarsreceptie georganiseerd door het hoofdbestuur.

In een tweetal ga je een boeiend parcours van ongeveer 6 km langs, samen met 1 fiets. Je bepaalt zelf je tactiek. Om de beurt fietsen en lopen of juist de ene loopt het hele parcours en de andere fietst het hele parcours. Dat is aan jullie! Wat is wijs, wat is slim? Onderweg kom je letters tegen waarvan je aan het eind een woord kunt maken. Het ontdekken en inleveren van het woord levert je aftrek van tijd op. Degenen die de snelste tijd hebben neergezet, die hebben gewonnen. Er zijn weer leuke prijzen te winnen en natuurlijk de eer; Kampioen EERSTE Run and Bike wedstrijd.

En wat natuurlijk niet mag ontbreken is de….. Wandelpuzzeltocht. Deze volgt het parcours van de RUN and BIKE tocht. Ook hier ga je op zoek naar de letters.

Wij hebben er zin in!
Tot zaterdag 7 januari 2023

Lees Meer

Ledenvergadering met bier- en wijnproeverij + opening nieuw meubilair bij de (supportersvereniging) vv Oostergo, lees verder...


Lees Meer

Op 18 juni Voetgolf voor leden en niet-leden!


Aanstaande zaterdag is er Voetgolf voor jong en oud en voor leden en niet-leden! De supportersvereniging van vv Oostergo heeft hiervoor een fraaie route uitgezet in en rondom het dorp. Kom allen en doe mee! 

De jeugd start om 10.00 uur! 

Voor een ieder vanaf 16 jaar: Kom vanaf 13.00 uur met je groepje van 4 of individueel naar de kantine van vv Oostergo. Van de individuele deelnemers worden weer groepjes gevormd! 

Lees Meer

Op zaterdag 19 maart v.v. Oostergo - Friese Boys met na afloop Trienes in de kantine!


Op zaterdag 19 maart v.v. Oostergo - Friese Boys met na afloop Trienes in de kantine! 

Lees Meer

Ledenvergadering Supportersvereniging VV Oostergo druk bezocht!


Op vrijdag 12 november 2021 vond de ledenvergadering van de supportersvergadering plaats. We hebben afscheid genomen van de bestuursleden Sven de Jong en Pieter Knoop. Douwe Kroodsma en Peter Hekstra nemen hun plaats in!

Na afloop werd er een voetbalquiz gespeeld. Het was een zeer geslaagde avond! 

Lees Meer

Zitcapaciteit bij Oostergo uitgebreid


Ruim 2 jaar geleden heeft v.v. Oostergo de zitcapaciteit uitgebreid van 1 naar 3 bankjes. De bankjes zijn destijds ook in het rood-geel gezet waarmee ze gereed zijn voor gebruik. Als gevolg van de tijdelijke stilleggingen van de competitie zijn de bankjes nog beperkt gebruikt. 

Geïnspireerd door de tribunenamen bij de profclubs heeft de supportersvereniging de bankjes ook namen gegeven van echte v.v. Oostergo mannen. Willem Woudstra (al jarenlang een hondstrouwe supporter), Oane Attema (de al sinds jaar en dag aan Oostergo verbonden secretaris) en Wieger Sikkema (één van de langstzittende voorzitters) kregen deze eer. Door het weghalen van de tapejes kwamen de namen op de bankjes tevoorschijn. 

Vanzelfsprekend mag een ieder gebruik maken van deze bankjes, echter vol=vol!

Lees Meer

Viswedstrijd is een prooi voor Gerben en Jannard!


Ondanks de vele regenbuien op vrijdag 10 september waren bijna 30 deelnemers afgekomen op de viswedstrijd. In 2 klassen werd er gevist om de prijzen. Om 20.30 uur werd in de kantine van vv Oostergo door voorzitter Halbe Mossel de volgende prijzen uitgereikt: 

Senioren

1 Gerben van der Veen (170 cm)

2 Meindert de Jong (168.5 cm)

3 Jaap Zijlstra (145,5 cm)

Junioren

1 Jannard Sipma (68 cm)

2 Jarno Frans Tjeerdsma (56 cm)

3 Pieter Meindertsma (18 cm)

De supportersvereniging kijkt terug op een gezellig viswedstrijd en een mooie start van het nieuwe voetbalseizoen!

Lees Meer