slotdag15

Wijbenga Hoveniers opnieuw hoofdsponsor Oostergo


Afgelopen zaterdag maakte de sponsorcommissie van v.v. Oostergo bekend dat Wijbenga Hoveniers voor de komende 5 jaar hoofdsponsor blijft.

Sietse onderstreepte dit feit met het aanbieden van een jas voor beide selecties. 

Lees Meer
slotdag23

Geslaagde slotdag v.v. Oostergo


Op zaterdag 17 juni vond de slotdag van VV Oostergo plaats en wat was het een geslaagde dag! De dag begon om 13:00 uur met een voetvolley toernooi voor de senioren en een 4x4 toernooi voor de jeugd. De sportieve activiteiten werden aangevuld met een water Stormbaan, waar jong en oud op een leuke manier verkoeling konden zoeken.

De senioren genoten van de voetvolley en de jeugd had veel plezier met de 4x4 toernooien. Het was erg leuk en competitief. Er werd hard gestreden, maar er was ook veel gezelligheid en sportiviteit te zien. De kinderen waren erg enthousiast over de Stormbaan en hadden veel plezier met elkaar.

Om 16:00 uur was het tijd voor een huldiging van de kampioenen. Het was een mooi moment om even stil te staan bij de prestaties van het afgelopen seizoen. Daarnaast werden er ook nog enkele leiders en spelers in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet en bijdrage aan de club.

Na de huldiging werd er nog lang nagenoten en was het ondanks de warmte gezellig. Er werd gezamenlijk gegeten en gedronken, er werden verhalen uitgewisseld. Een mooie afsluiting van het voetbalseizoen en een mooie start van de zomer.

Namens VV Oostergo willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag. We kijken uit naar het nieuwe seizoen en hopen weer veel sportieve en gezellige momenten met elkaar te beleven.

Lees Meer
oostergoblija4

Oostergo en Blija delen de punten


 Zaterdagmiddag om 14.30 uur de wedstrijd Oostergo tegen Blija. Beide stonden op plek 4 en 5 van de competitie in 5B.

In de eerste helft golfde het spel wat op en neer en waren er over en weer kansen. Door goed keeperswerk van beide kanten werden de meeste mogelijkheden om zeep geholpen. Net voor de thee wist Lieuwe Sijtsma van Oostergo de bal fraai bij Lars de jong te krijgen. 1-0

In de 2e helft leek Oostergo het spel naar zich toe te trekken. Een zuivere goal van Sijtsma werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel aldus de assistent scheidsrechter van Blija. Niet veel later was het wel net buitenspel van Lieuwe Sijtsma die de bal beheerst inschoot na een mooie pass van verdediger Raap. De scheidsrechter ging nog even een praatje maken met de assistent scheidsrechter maar keurde de goal goed. 2-0

Daarna zakte Oostergo wat in en Blija rook de kansen. Met nog 10 minuten op de klok werd de aansluitingstreffer gemaakt en in blessuretijd nog een vrije trap voor Blija net buiten de zestien. De bal schoof links van de goed keepende Jelmer Hoekstra tegen het net.

Over de gehele wedstrijd bekeken een terechte uitslag voor beide teams, al was de kater iets groter bij Oostergo dan bij de gasten. Volgende week de uitwedstrijd tegen SSS '68

Pupil van de week was Aede van der Beek en kreeg een mooie bal met handtekeningen van de spelers.

Lees Meer
oos28

Zaterdag 4 maart Oostergo 1 - VCR 1


Oostergo 1 - VCR 1 uitnodiging! 

Lees Meer
oostergo-beetgum1_20230226-153515_1

Oostergo heer en meester


Op een zonovergoten sportpark "De Streng" in Ie stonden vv Oostergo en Beetgum tegenover elkaar. "It wurd in swiere partij" verzuchtte oud-leider en heit van Mattias, Yco Miedema. Dat Lars de Jong daar anders over dacht bleek gelijk, met een originele bicycle-kick schoot hij raak: 1-0. De plannen van de rood-gelen waren duidelijk. Verdediger Halbe Mossel strooide weer veelvuldig met mooie passes waaruit Lars de Jong in de 27e minuut de 2-0 maakte. Na de thee schakelde vv Oostergo nog een tandje bij. 53e minuut wederom Lars de Jong: 3-0. Leider Pier had het maar druk met het schuiven van de bordjes. Beetgum probeerde toch nog wat terug te doen. 57e minuut Yannick Hyklema 3-1. Voor Oostergo liet LB Sytsma ook nog een keer zijn klasse zien: 71e minuut 4-1.Dan in de 79e minuut de mooiste aanval van de middag, over 4 schijven tikt de slim meegelopen Mattias Miedema de 5-1 binnen. Dat in de euforie hierna Beetgum 5-2 scoorde zal eenieder in Ie worst wezen. DJ Schreiber maakte gedecideerd in de 87e minuut een penalty : 6-2. En in de 93e minuut duwde Hylkema van Beetgum de bal achter Cees de Jong die keeper Geert de Jong vervangen had na een kuitblessure.Vv Oostergo – Beetgum 6 – 3

Foto,s : Burt Sytsma

Lees Meer
oostergosss2

Oostergo krijgt deksel op de neus in staart van de wedstrijd


 Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen SSS'68 uit Marssum op het programma. Oostergo moest het stellen zonder de vaste waarden Halbe Mossel en Dirk Jan Schreiber. Laatstgenoemde was kersverse vader geworden van een dochter.

Oostergo begon goed in de eerste helft en kreeg zeker drie dikke kansen om voorsprong te nemen. De aloude voetbalwet ging wederom in werking. De bal wilde het net niet raken.

De tegenstanders kregen ook zeker mogelijkheden, maar Oostergo had wel overwicht in deze verder sportieve wedstrijd.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Na de aftrap een dot van een kans voor Lars de Jong. Lieuwe Sijtsma mistte de rebound. De gasten lieten het er niet bij zitten en drukten door in het spel. Zeker in het laatste kwartier was het de fittere ploeg. Trainer Huizing bracht Julius de Jong om alsnog de goal te forceren. In de 87ste minuut was het Keimpe Mosterd van SSS'68 die de bal diagonaal in de goal van Geert de Jong plaatste. Helaas moest de cornervlag van Oostergo het hierbij ontgelden. Die werd aan gort geschopt na de goal maar zal uiteraard vergoed worden.

De blijdschap was groot bij de tegenstander, want ze gingen met 3 punten aan de haal. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleef Oostergo met een kater achter.

Foto's : Burt Sijtsma

Lees Meer
wardyoos_20221106-204349_1

Oostergo drukt af in de 2e helft tegen Wardy


 De manschappen van trainer Wim Huizing voetbalden vanmiddag in Ferwert tegen Wardy. In de eerste helft was er nog enig evenwicht tussen de beide teams. Oostergo en Wardy lieten enkele kansen liggen door goed keeperswerk van beide kanten. In de 40 ste minuut was het Lars de Jong die het net wist te vinden. Met een 0-1 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft een beter spelend Oostergo. Met mooie aanvallen en enkele invallende wisselspelers leek het allemaal veel beter te gaan. In deze sportieve wedstrijd kwam de teller uiteindelijk op 1-6 te staan. Jelle de Boer maakte een loepzuivere hattrick. De beide andere goals kwamen op naam van Dirk Jan Schreiber en Halbe Mossel. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een vrije trap op 20 meter van de goal. Dit doelpunt werd de mooiste van de middag. Keeper Geert de Jong van Oostergo keek de bal na die loepzuiver in de rechterbovenhoek verdween. Na het applaus van thuis en uit publiek floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Oostergo kan weer drie punten bijschrijven en doet mee bovenin het linkerrijtje.

Foto's : Burt Sijtsma

Lees Meer

Verhalenavond 18 november


  Op 18 november wordt de verhalenavond gehouden in de kerk van Oostrum. De verteller is Mijke Bos die een presentatie gaat geven over 't Landje van Dokkum.


't Landje van Dokkum

Het perceel aan de Tichelwei welke ook wel bekend staat als de kwekerij of de appelhof is in 2020 aangekocht door de familie Bos.

Na lange tijd zijn er dus nieuwe eigenaren. Vanavond zal Mijke Bos u meenemen in de historie van het perceel en u deelgenoot maken van de toekomstplannen.

In het kort richten de plannen zich op het herstel van een van de stadspoorten van Dokkum, waarbij de focus ligt op:

1. Natuur: het stimuleren van de biodiversiteit door het aanleggen van een voedselbosrand aan de Noordsingel. Daarnaast wordt de boomgaardfunctie hersteld.

2. Educatie: 't Landje zal fungeren als buitenlokaal voor kinderen van basisscholen uit Dokkum en omgeving om zo hun kennis over natuur te vergroten. Dit onder meer i.s.m. natuurcentrum de Klyster.

3. Cultuur: ruimte bieden aan kleinschalige producties zoals jazz, theater en openluchtconcertjes

4. Fotostudio: een gemeubileerde daglicht studio voor branding, product fotografie en lifestyleshoots.

Voor bovenstaande drie peilers is in maart 2022 Stichting 't Landje van Dokkum opgericht welke zich met deze activiteiten bezighoudt. In het verhaal zal Mijke toelichten wat de achtergrond van deze peilers zijn en welke activiteiten er tot nu toe zijn uitgevoerd. Naast het delen van de plannen is Mijke vooral ook benieuwd welke verhalen u heeft over dit perceel en wil dit graag van u vernemen. 

Lees Meer

Nacht van de nacht


 De Nacht van de Nacht midden in de Kolk

Jouswier. Vanuit de kerk van Jouswier wordt een nachtwandeling gemaakt tot midden in de Anjumer Kolken. Vooraf wordt een schets gegeven van het heden en verleden van Jouswier en de Kolken. Dit gebeurt bij kaarslicht, omdat de kerk geen stroomvoorziening heeft.

De tocht van anderhalf uur voert de wandelaars via de Marlannen over onverharde paden naar het hart van de Kolken. Daar zal livemuziek klinken. Weer terug bij de kerk van Jouswier staat de warme snert klaar!

Op zaterdagavond 29 oktober 2022 is de start om 20.00 uur in de Petruskerk van Jouswier, waarna de wandeling start. Stevig schoeisel is aan te bevelen en ieder loopt op eigen risico. Informatie is ook te vinden op: oostrum-online.nl. De organisatie berust bij het bestuur van de Alde Fryske Tsjerken Oostrum-Jouswier 

Lees Meer

Onderhoud speeltuin


  Wegens onderhoud qua schilderwerk staat het hekwerk een aantal weken niet rondom de speeltuin. Zodra alles weer strak in de lak zit wordt alles weer teruggeplaatst.

Lees Meer