oostergosss2

Oostergo krijgt deksel op de neus in staart van de wedstrijd


 Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen SSS'68 uit Marssum op het programma. Oostergo moest het stellen zonder de vaste waarden Halbe Mossel en Dirk Jan Schreiber. Laatstgenoemde was kersverse vader geworden van een dochter.

Oostergo begon goed in de eerste helft en kreeg zeker drie dikke kansen om voorsprong te nemen. De aloude voetbalwet ging wederom in werking. De bal wilde het net niet raken.

De tegenstanders kregen ook zeker mogelijkheden, maar Oostergo had wel overwicht in deze verder sportieve wedstrijd.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Na de aftrap een dot van een kans voor Lars de Jong. Lieuwe Sijtsma mistte de rebound. De gasten lieten het er niet bij zitten en drukten door in het spel. Zeker in het laatste kwartier was het de fittere ploeg. Trainer Huizing bracht Julius de Jong om alsnog de goal te forceren. In de 87ste minuut was het Keimpe Mosterd van SSS'68 die de bal diagonaal in de goal van Geert de Jong plaatste. Helaas moest de cornervlag van Oostergo het hierbij ontgelden. Die werd aan gort geschopt na de goal maar zal uiteraard vergoed worden.

De blijdschap was groot bij de tegenstander, want ze gingen met 3 punten aan de haal. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleef Oostergo met een kater achter.

Foto's : Burt Sijtsma

Lees Meer
wardyoos_20221106-204349_1

Oostergo drukt af in de 2e helft tegen Wardy


 De manschappen van trainer Wim Huizing voetbalden vanmiddag in Ferwert tegen Wardy. In de eerste helft was er nog enig evenwicht tussen de beide teams. Oostergo en Wardy lieten enkele kansen liggen door goed keeperswerk van beide kanten. In de 40 ste minuut was het Lars de Jong die het net wist te vinden. Met een 0-1 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft een beter spelend Oostergo. Met mooie aanvallen en enkele invallende wisselspelers leek het allemaal veel beter te gaan. In deze sportieve wedstrijd kwam de teller uiteindelijk op 1-6 te staan. Jelle de Boer maakte een loepzuivere hattrick. De beide andere goals kwamen op naam van Dirk Jan Schreiber en Halbe Mossel. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een vrije trap op 20 meter van de goal. Dit doelpunt werd de mooiste van de middag. Keeper Geert de Jong van Oostergo keek de bal na die loepzuiver in de rechterbovenhoek verdween. Na het applaus van thuis en uit publiek floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Oostergo kan weer drie punten bijschrijven en doet mee bovenin het linkerrijtje.

Foto's : Burt Sijtsma

Lees Meer

Verhalenavond 18 november


  Op 18 november wordt de verhalenavond gehouden in de kerk van Oostrum. De verteller is Mijke Bos die een presentatie gaat geven over 't Landje van Dokkum.


't Landje van Dokkum

Het perceel aan de Tichelwei welke ook wel bekend staat als de kwekerij of de appelhof is in 2020 aangekocht door de familie Bos.

Na lange tijd zijn er dus nieuwe eigenaren. Vanavond zal Mijke Bos u meenemen in de historie van het perceel en u deelgenoot maken van de toekomstplannen.

In het kort richten de plannen zich op het herstel van een van de stadspoorten van Dokkum, waarbij de focus ligt op:

1. Natuur: het stimuleren van de biodiversiteit door het aanleggen van een voedselbosrand aan de Noordsingel. Daarnaast wordt de boomgaardfunctie hersteld.

2. Educatie: 't Landje zal fungeren als buitenlokaal voor kinderen van basisscholen uit Dokkum en omgeving om zo hun kennis over natuur te vergroten. Dit onder meer i.s.m. natuurcentrum de Klyster.

3. Cultuur: ruimte bieden aan kleinschalige producties zoals jazz, theater en openluchtconcertjes

4. Fotostudio: een gemeubileerde daglicht studio voor branding, product fotografie en lifestyleshoots.

Voor bovenstaande drie peilers is in maart 2022 Stichting 't Landje van Dokkum opgericht welke zich met deze activiteiten bezighoudt. In het verhaal zal Mijke toelichten wat de achtergrond van deze peilers zijn en welke activiteiten er tot nu toe zijn uitgevoerd. Naast het delen van de plannen is Mijke vooral ook benieuwd welke verhalen u heeft over dit perceel en wil dit graag van u vernemen. 

Lees Meer

Nacht van de nacht


 De Nacht van de Nacht midden in de Kolk

Jouswier. Vanuit de kerk van Jouswier wordt een nachtwandeling gemaakt tot midden in de Anjumer Kolken. Vooraf wordt een schets gegeven van het heden en verleden van Jouswier en de Kolken. Dit gebeurt bij kaarslicht, omdat de kerk geen stroomvoorziening heeft.

De tocht van anderhalf uur voert de wandelaars via de Marlannen over onverharde paden naar het hart van de Kolken. Daar zal livemuziek klinken. Weer terug bij de kerk van Jouswier staat de warme snert klaar!

Op zaterdagavond 29 oktober 2022 is de start om 20.00 uur in de Petruskerk van Jouswier, waarna de wandeling start. Stevig schoeisel is aan te bevelen en ieder loopt op eigen risico. Informatie is ook te vinden op: oostrum-online.nl. De organisatie berust bij het bestuur van de Alde Fryske Tsjerken Oostrum-Jouswier 

Lees Meer

Onderhoud speeltuin


  Wegens onderhoud qua schilderwerk staat het hekwerk een aantal weken niet rondom de speeltuin. Zodra alles weer strak in de lak zit wordt alles weer teruggeplaatst.

Lees Meer
koningsdag1

Rommelmarkt Koningsdag


Om 09.00 uur zaten de eerste kinderen al klaar om hun spulletjes te verkopen. 

Omstreeks 10 uur kwamen de bezoekers op gang en kon men sneupen of er nog iets tussen zat. 

Foto's : Burt Sytsma

Lees Meer
A38I3187 Jaarvergadering in de Jister

Documentaire oorlogsjaren overhandigd in Ee


 EE – Op de jaarlijkse ledenvergadering Dorpsbelangen, op vrijdagavond 18 maart j.l, bood Dikkie Zijlstra de documentaire aan. Voorzitter Jack Hoekstra nam de dvd in ontvangst.

De documentaire over het leven in Ee tijdens de oorlogsjaren werd gemaakt door dorpsbewoner Dikkie Zijlstra i.s.m. enkele kinderen van de basisschool en met personen die deze moeilijke tijd meegemaakt hebben. Op 4 mei 2021 moest vanwege de corona de jaarlijkse dodenherdenking plaats vinden zonder de schoolkinderen van cbs De Gearing. Op 4 mei werd de documentaire gestreamd zodat iedereen het eindresultaat kon bekijken.

Een waardevol document om te bewaren voor het nageslacht. Alle mensen die aan de documentaire meededen werden bedankt voor hun inzet en medewerking. Zijlstra ontving uit handen van de 4 mei commissie een leuke attentie voor het maken van de dvd.

Lees Meer

2 tm 20 mei wegomleiding


Wegomleiding en afzetting 

Lees Meer
_MG_1855

December verlichting


 Dorpsbelang begint deze week met het plaatsen van de kerstverlichting. Doen jullie ook weer mee? 

Lees Meer
Spokentocht

Spokentocht 2021 (AFGELAST)


Jeugdhonk 't Skûlplak organiseert:

Door de nieuwe coronamaatregelen kan de spokentocht van 't Skûlplak helaas niet doorgaan! 

Spokentocht...

  • Wanneer: Vrijdag 26 november
  • Tijd:Start van 19:00 tot 21:00 uur
  • Voor wie: Iedereen (vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassenen)
  • Waar:Voor het dorpshuis de Jister

Durf jij deze tocht vol spanning en sensatie door het donkere dorp Ee aan?

Om 19:00 uur starten we voor Dorpshuis de Jister dit spannende avontuur en hier

eindigen we de tocht ook....

We vragen een kleine vergoeding van € 2,-pp. Er kunnen groepen worden gevormd tot maximaal 5 personen.

Voor mensen die liever thuis blijven er kunnen deze avond wel enge geluiden door het dorp te horen zijn maar wees gerust er is EHBO aanwezig.

Tot de 26ste van November!! 

Lees Meer